Amical Mauthausen

Alumnes del Garraf participen a Sabadell a la 6ª Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme

Junt amb més de 200 joves de més d’una vintena de centres educatius de diferents territoris, els i les alumnes del Garraf porten el Projecte Buchenwald a la trobada

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-05-2018 9:25 Lectures 2433
Alumnes del Garraf participen a Sabadell a la 6ª Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme. Amical

Alumnes del Garraf participen a Sabadell a la 6ª Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme. Amical

La  VI trobada de joves antifeixistes i d’INS de la Xarxa Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen  va tenir lloc el divendres 27 a Sabadell, a diferents espais de la ciutat i amb l’acte central al Auditori de la Fundació Caixa Sabadell, presentat per la periodista Elisenda Pineda.

La trobada va continuar  sent el  punt de relació i contacte entre tots els nois i noies que participen amb l’Amical  dels diferents projectes de memòria, i  també un espai de trobada i “intercanvi d’experiències artístiques i reflexions al voltant de l’Exili i la Deportació als Camps Nazis” i també les reflexions sobre el moment actual a Europa amb el creixement dels moviments d’extrema dreta i les crisis dels refugiats.

Va permetre també  seguir avançant en la coordinació i l’expansió de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme tant en l’àmbit docent com entre la joventut, i continuar amb l'intercanvi d’experiències de les activitats desenvolupades als centres educatius com dels viatges als camps o els treballs de reflexió sobre la situació actual a partir de les experiències artístiques.

A més dels INS del Garraf a  la trobada hi van ser presents o li van donar suport centres de Catalunya, País valencià, Alemanya i França.

Als INS del Garraf van poder compartir amb la resta les seves inquietuds i els seus treballs al voltant del Projecte Buchenwald, els viatges al camp, a Argelers i Elna, o les cançons relacionades amb la resistència i la deportació.

La propera trobada de joves antifeixistes es farà a Sant Boi de LLObregat a l’abril del 2019.

Alumnes del Garraf participen a Sabadell a la 6ª Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme
Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No