Càncer infantil

Olèrdola recapta més de 10.000 euros en la caminada solidària d'Olèrdola "Caminem per tu, Pol!"

Des d’aquest diumenge Sant Miquel d’Olèrdola disposa del Parc Pol Masip, dedicat a la lluita contra el cáncer infantil

Redacció Olèrdola 07-05-2018 18:03 Lectures 2451
Olèrdola recapta més de 10.000 euros en la caminada solidària d'Olèrdola

Olèrdola recapta més de 10.000 euros en la caminada solidària d'Olèrdola "Caminem per tu, Pol!". Ajuntament d'Olèrdola

Olèrdola ha expressat aquest diumenge un fort compromís per combatre el càncer infantil amb l’activitat “Caminem per tu, Pol!”. Les xifres donen idea de l’èxit de convocatòria de la iniciativa. Més de 500 persones no es van arronsar per la presència de la pluja i van participar en la caminada solidària, completant un recorregut circular  de prop de 10 quilòmetres que sortia des de Sant Miquel i passava pel Castell d’Olèrdola. La recaptació ingressada a Sant Joan de Déu va superar els 10.000 euros i 300 persones van omplir el local Rossend Montané de Sant Miquel durant el dinar que arrodonia la jornada, amb les actuacions musicals d’Èric Vinaixa i el grup Trast.

Després de la caminada i abans del dinar, s’inaugurava a la plaça de l’Església de Sant Miquel el parc Pol Masip, en memòria del veí del poble que va morir fa dos anys víctima del càncer quan només tenia 12 anys d’edat. En el moment de descobrir l’escultura commemorativa, obra de l’artista Elías Tao, amics del Pol van alçar un pilar de quatre coronat amb una pancarta on s’hi podia llegir “Per tu, Pol”.

Els pares d’en Pol Masip van recordar que l’escultura, tal i com s’assenyalava en un mural instal·lat en un altre indret de la plaça, té la voluntat de recordar a tots els nens valents que “han lluitat, lluiten i lluitaran” contra la malaltia.

L’acte d’inauguració  també va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Lucas Ramírez, que assenyalava que la caminada tenia també el sentit simbòlic d’avançar de manera col·lectiva cap a l’objectiu compartit  de vèncer el càncer. L’alcalde també va recordar com un grup d’amics del Pol va proposar a l’Ajuntament dedicar un espai del poble a la memòria del seu amic.

Un grup d’amics van evocar vivències compartides amb Pol Masip. Va ser el moment més emotiu d’un acte que va reunir a centenars de persones que no es van voler perdre l’estrena d’aquest espai públic, únic a la comarca, dedicat a la lluita contra el càncer infantil.

Aquesta és la segona edició de la caminada. L’any passat es va fer durant el mes de febrer, dins de la “Màgic Line” que es promou des de Sant Joan de Déu. L’èxit d’aquest any, malgrat els condicionants del temps, fa preveure que el format es mantindrà en properes  edicions.

La caminada d’aquest diumenge l’organitzaven l’Associació de Veïns de La Plana Rodona i l’entitat “Catackracs”, amb l’impuls dels pares d’en Pol Masip.

Olèrdola recapta més de 10.000 euros en la caminada solidària d'Olèrdola Olèrdola recapta més de 10.000 euros en la caminada solidària d'Olèrdola
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No