LGTBI

Exposicions, contes i cinema a Sitges pel Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia

La celebració també programarà coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI,  el documental dirigit per Brandon Jones sobre la Història gay de Sitges

Redacció Sitges 15-05-2018 15:20 Lectures 1711
Sitges commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia. EIX

Sitges commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia. EIX

La bandera de l’Arc de Sant Martí onejarà al balcó de la Casa de la Vila aquest dijous, 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia. Amb motiu de la celebració, l’Ajuntament de Sitges organitza l’acte central de la jornada reivindicativa amb la lectura del manifest a les 18.30 hores davant del monument contra l’homofòbia, situat al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol. A continuació es farà l’ofrena floral just al mateix enjardinat on hi haurà una exposició de banderes dels països on les relacions entre persones del mateix sexe encara es consideren un delicte. Durant l’acte institucional, organitzat amb la col·laboració de Gay Sitges Link, hi haurà una performance participativa a càrrec de l’artista local Martin Lewton.

Al voltant de la celebració s’han programat un ampli ventall d’activitats que s’allargaran fins al mes de juny. Dimecres, 16 de maig a les 19.30h a l’Espai Alpe (carrer Sant Bonaventura 13, 1r 1a) es realitzarà un taller de gènere titulat “Per mirar amb ulls de persona, per no discriminar”. Els participants hauran de posar gomets d’impacte, sorpresa i m’agrada a 34 obres de persones sitgetanes i obres pròpies exposades, i compartir els projectes no sexistes que es proposen. A través d’aquestes pràctiques es pretén intentar superar el llenguatge patriarcal discriminatori.  

L’educació és clau per evitar la discriminació de les persones homosexuals i transexuals i per reivindicar-ho l’hora del conte d’aquest divendres, 19 de maig, a la Biblioteca Josep Roig i Raventós estarà dedicada a l’acceptació de totes les persones dins la societat.
 
Al llarg del mes de juny també es programaran tallers de gènere els dies 6 i 27 de juny a l’Espai Alpe per aturar la LGTBIfòbia a partir de les 19.30 hores. També hi haurà una exposició col·lectiva d’artistes LGTBI de Sitges amb el títol de Made in Sitges del 8 al 30 de juny a l’establiment Casablanca Cocktail Bar (c/ Pau Barrabeig, 5). La inauguració tindrà lloc divendres 8 de juny a  les 20 hores. Alhora es realitzarà una mostra d’homenatge a l’emblemàtic bar El Comodín amb objectes, vestits i cartells  del 9 al 18 de juny a l’atelier de Blanca de Nicolás situat al passeig Vilanova , 43.
  
Els actes continuaran el diumenge 17 de juny a les cinc de la tarda al Passeig de la Riber davant del PicNic  amb la tradicional Marxa de la igualtat per la unitat i l’orgull. Aquesta manifestació unitària d’entitats, locals i institucions tindrà enguany com a temàtica els Refugiats i els drets LGTBI.  
 
La celebració també programarà, dijous 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI,  el documental dirigit per Brandon Jones sobre la Història gay de Sitges. La sessió serà a les set de la tarda al Cinema Prado. Alhora durant el mes de juny es realitzaran diferents exposicions i actes organitzats per la Gay Cultural Sitges Pride.


17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia
 
L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’any 1990 l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No