Jutjat Penal

Reobren el cas contra nou joves del Penedès que es van enfrontar a membres de PxC en una manifestació del 2010

La Generalitat va recórrer l’arxivament de la causa, que es jutjarà al novembre

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 16-05-2018 21:44 Lectures 2312
Jutjats de Vilanova. EIX

Jutjats de Vilanova. EIX

El Jutjat Penal número 1 de Vilanova i la Geltrú ha reobert la investigació contra nou joves antifeixistes que l’any 2010 van tenir un enfrontament contra membres de Plataforma per Catalunya en una manifestació que es va organitzar a Vilafranca del Penedès contra la formació política. Se’ls acusa delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat, lesions i danys. Fa un any, el magistrat havia proposat l’arxivament de la causa perquè considerava que els delictes havien prescrit, però ara l’ha reobert a petició de la Generalitat, que actua com a acusació particular perquè durant els fets van resultar ferits dos agents dels Mossos d’Esquadra i es va malmetre un vehicle policial. Fonts de la defensa han insistit en reclamar l’absolució dels joves, que seran jutjats el proper mes de novembre.

Els fets es remunten a l’abril del 2010, quan diverses entitats antifeixistes van organitzar una manifestació contra la trobada de partit que Plataforma per Catalunya organitzava a Vilafranca. La marxa va acabar el recorregut a l’esplanada on PxC feia el seu acte, moment en què els Mossos d’Esquadra van aturar els manifestants amb un cordó policial. Tot i la barrera, els dos bàndols van discutir-se i van volar alguns objectes, ferint dos agents dels Mossos.

Els investigats recorden que l’enfrontament va acabar amb una càrrega policial, si bé els Mossos no van identificar ningú en el lloc dels fets. Hores més tard, però, detenien dos joves en una plaça del centre de Vilafranca, acusats d’atemptat als agents de l’autoritat, desordres, danys i lesions. Posteriorment, set joves més van rebre la notificació que els comunicava que també eren investigats pel mateix cas.

La defensa sosté que els nou investigats van ser seleccionats de forma “aleatòria” per la seva vinculació amb l’esquerra independentista i per ser persones vinculades a l’activisme polític, i assegura que cap d’ells era membre de l’organització de la marxa, sinó que assistien a la manifestació a títol individual.

Al seu torn, la Fiscalia demana pels joves penes de 2 anys i 9 mesos de presó, així com el pagament de diversos imports en concepte de responsabilitat civil. En concret, reclama 434 euros per a un dels agents ferits, 856 euros per al segon agent ferit –que al•lega haver patit seqüeles- i 669 euros per a la Generalitat pels danys produïts a un cotxe dels Mossos d’Esquadra.

Si bé la data del judici està fixada pel novembre, els investigats estan citats el proper 24 de maig a una vista de conformitat. Serà als Jutjats de Vilanova, on acusats i Fiscalia intentaran arribar a un acord per evitar la celebració del judici.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament