Dia Mundial contra l'Homofòbia

Igualtat anima a denunciar qualsevol agressió al col·lectiu LGTBI en el Dia contra l'Homofòbia

L'any 2017 es van registrar 140 incidències però a l'administració es té la sensació que només es denuncia una petita part de les que hi ha

ACN Barcelona 17-05-2018 8:52 Lectures 2068
Pla sencer de dos home fent-se un petó dalt la carrossa en defensa dels drets dels policies LGTBI. ACN

Pla sencer de dos home fent-se un petó dalt la carrossa en defensa dels drets dels policies LGTBI. ACN

La directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha animat en declaracions a l'ACN a denunciar qualsevol tipus d'agressió que es produeixi contra el col·lectiu LGTBI. Mata ho ha dit en el marc del Dia Mundial contra l'Homofòbia, que se celebra aquest dijous 17 de maig. "Com en la gran majoria dels temes de discriminació", ha explicat Mata, "tenim la sensació que només es denuncia una petita part". Per exemple, ha explicat que l'any passat els serveis de la Generalitat van registrar 140 incidències, entre elles 51 denúncies. D'aquestes, 22 són penals, investigades pels Mossos, 1 laboral, investigada per la Inspecció de Treball, i 28 administratives. "De cada cas s'ha obert un expedient i s'ha arribat tan lluny com s'ha pogut", ha afirmat Mata.

Per exemple, la Direcció General d'Igualtat va interposar durant el 2017 sis sancions administratives, la més destacada de les quals la que es va posar als responsables de l'associació Hazte Oir per la campanya considerada transfòbica exhibida en un autobús que va circular per diferents indrets de Catalunya.

Mata afirma que la llei per garantir els drets LGBTI és bona, però no amaga que li agradaria tenir un sistema jurídic (i també una norma) "més àgil i eficaç" i amb un sistema "més expeditiu". En aquest sentit ha explicat que des de fa dos anys es treballa en la reforma del procediment sancionador per "augmentar la quantia de les multes" i perquè s'imposin "més ràpid".

La directora general d'Igualtat ha volgut destacar també que les polítiques que s'implementen des del Govern "no van només adreçades" al col·lectiu LGTBI, sinó també a "sensibilitzar" el conjunt de la societat.

En aquest sentit ha destacat la xarxa de Serveis d'Atenció Integral, que ja compta amb 29 punts d'atenció arreu de Catalunya, o la formació de professionals per detectar possibles abusos. L'any passat es van formar 1.311 persones, totes elles "capacitades" per detectar casos de discriminació.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No