Acte institucional

Sitges commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia

La bandera de l’Arc de Sant Martí ha penjat durant la jornada de dijous al balcó de la Casa de la Vila

Redacció Sitges 18-05-2018 19:32 Lectures 1984
Sitges commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia. Ajuntament de Sitges

Sitges commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia. Ajuntament de Sitges

Amb la penjada de la bandera de l’Arc de Sant Martí al balcó de la Casa de la Vila, a primera hora del matí de dijous l’Ajuntament de Sitges ha iniciat els actes commemoratius del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia. Per la tarda s’ha realitzat l’acte institucional al monument contra l’homofòbia, amb una ofrena floral, una ‘performance’ reivindicativa a càrrec de l’artista Martin Lewton, acompanyada d’una exposició de banderes dels països on les relacions entre persones del mateix sexe encara es considera delicte i la lectura del manifest en diversos idiomes.

En la seva intervenció, l’alcalde, Miquel Forns, ha volgut destacar  la sentència dictada contra l’acte d’agressió que va patir ara fa poc més d’un any un ciutadà per la seva condició sexual. “Fa poques setmanes la justícia s’ha pronunciat, i tot hi que mai és un plaer celebrar una sentència, estem en disposició de poder dir  que ens sentim confortats pel resultat d’aquesta, en la que els agressors han rebut una condemna per agredir a un ciutadà pel fet de ser diferent.” D’altra banda, l’alcalde ha destacat la feina que cal seguir realitzant per a  la completa integració d’aquest col·lectiu. “Hem de fer molta feina i l’hem de fer plegats, les institucions públiques juntament amb la societat civil, tots hem de treballar plegats alineats en la mateixa direcció, amb compromís diari, a les escoles, als centres d’oci, a les xarxes socials o en l’àmbit laboral”.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rosell, ha destacat que “el meu desig és que, any rere any, vagin desapareixent les diferents banderes que hi veiem aquí fins que ens puguem trobar una societat igualitària on els homes i les dones d’arreu puguin conviure sense sentir-se assenyalats. És una responsabilitat de la institució, que  també a través de la cultura ha de  contribuir en els valors de la igualtat”. 

En l’acte hi ha intervingut Isidre Roset, portaveu de l’organització, llegint un manifest contra l’homofòbia en el que ha destacat la figura de Federico Garcia Lorca com a símbol cultural perseguit per la seva condició sexual, per exemplificar la repressió patida pel col·lectiu.
La programació  d’activitats entorn d’aquesta celebració s’allargarà fins a finals del mes de juny, amb la celebració de diferents actes, com la projecció del documental dirigit  per Brandon Jones sobre la història gai de Sitges o la tradicional marxa per la igualtat que se celebra el 17 de juny al passeig de Ribera.

Sitges commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia Sitges commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia i la Transfòbia
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No