Atropellament mortal

Emotiu homenatge al jove mort per un atropellament durant la festa de la bicicleta a Santa Margarida de Montbui

Llibertat provisional per al detingut per atropellar mortalment un ciclista de 14 anys a Igualada

Els familiars denuncien manca d'informació sobre els fets i n'exigeixen l'esclariment

ACN Igualada 27-05-2018 21:40 Lectures 1811
Pla general de la barana del pont on el jove va perdre la vida plena de flors blanques en record seu. ACN

Pla general de la barana del pont on el jove va perdre la vida plena de flors blanques en record seu. ACN

La Festa de la Bicicleta que s'ha celebrat aquest diumenge al migdia a Santa Margarida de Montbui ha servit per retre un sentit homenatge al jove ciclista mort aquesta setmana com a conseqüència d'un atropellament al Pont Vell de Montbui. El jove, de catorze anys, va ser envestit per un cotxe, que no es va aturar a donar-li auxili. Abans del lliurament dels premis de la curs, mitja dotzena d'amics de la víctima han pujat dalt l'escenari per llegir un manifest que reclamava respecte a tots els ciclistes i animava a la conscienciació per la seva fragilitat. L'acte s'ha acabat amb un minut de silenci que s'ha trencat en llargs aplaudiments. En declaracions a l'ACN, un familiar del jove s'ha mostrat satisfet per la detenció del presumpte culpable, però s'ha queixat de la manca d'informació que els dona la policia sobre els fets i n'ha exigit l'esclariment. "Volem saber què va passar", ha recalcat. Dilluns a les 5 de la tarda hi haurà una missa oberta a tothom a la mesquita d'Igualada en record al jove.

El jove de 14 anys que va ser atropellat diumenge passat per un vehicle que es va donar a la fuga va morir aquest dimecres a primera hora de la tarda en no poder-se recuperar de les ferides. Una setmana més tard, i coincidint amb la Festa de la Bicicleta que s'ha celebrat aquest diumenge a l'espai Montmercat de Santa Margarida de Montbui, familiars, amics i amants del ciclisme en general han volgut fer un sentit homenatge al jove i donar escalf a la seva família.

Amics directes del jove han pujat dalt l'escenari per llegir un manifest en què es reclamava respecte i entesa entre ciclistes i conductors, per poder compartir la carretera en harmonia. Després, les desenes de famílies que s'hi ha aplegat han participat del minut de silenci proposat per l'alcalde. Un cop acabat, els assistents s'han fos en un llarg aplaudiment, i s'ha donat pas al lliurament dels premis de la cursa.

Des de l'organització de l'acte, s'ha explicat que s'han anat col·locant flors blanques de tipologies molt diferents en record al jove, situades a la barana del pont on va patir l'atropellament. La instal·lació d'aquests detalls florals, que va començar dissabte, ja en sumava més d'una trentena. Alguns dels familiars i amics han aprofitat per escriure missatges de comiat i en record al noi.

"Només volem saber què ha passat"

Des del petit racó en memòria del jove que s'ha instal·lat al pont que uneix Igualada amb Santa Margarida de Montbui, alguns dels familiars han mostrat descontentament per la poca informació que han rebut. "Estem contents perquè una persona s'ha presentat davant la policia, però no ho acabem de tenir clar", ha destacat en Hasasn. Segons ha explicat, no creuen que la persona que s'hagi lliurat sigui la mateixa que va atropellar el fill del seu cosí. "La persona que va fugir o anava beguda, o no tenia assegurança o no tenia carnet de conduir", ha assenyalat el parent.

Els familiars encara no s'expliquen com algú pot matar una persona a la carretera i deixar-lo tirat, "no és normal". "No tenim grans informacions, no tenim res", ha criticat Hasan. "Volem que ens expliquin qui l'ha atropellat i, sobretot, que pagui pel què ha fet".

El familiar ha aprofitat per agrair les mostres de suport que han rebut aquests dies dels ciutadans d'Igualada i Santa Margarida de Montbui i dels ciclistes. Aquest dilluns a les 5 de la tarda es farà una missa a la mesquita d'Igualada. "Esperem que ens hi acompanyi molta gent", ha afegit.

Llibertat provisional per al detingut per atropellar mortalment

El jutjat d'Instrucció número 5 d'Igualada en funcions de guàrdia ha acordat deixar en llibertat provisional, amb l'obligació de comparèixer periòdicament al jutjat, el conductor detingut per atropellar un ciclista de 13 anys entre Igualada i Santa Margarida de Montbui i no aturar-se a auxiliar-lo, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els fets van passar diumenge passat i el jove va morir tres dies després en no poder superar les greus ferides causades pel vehicle. Per la seva part el conductor es va entregar aquest divendres a la Policia Local d'Igualada. Aquest diumenge els familiars de la víctima li han fet un homenatge, en el marc de la festa de la bicicleta a Santa Margarida de Montbui.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No