Cultura Emprenedora

El valor de la solidaritat i la creativitat, al Mercat de Joves Emprenedors de Vilanova

La novena edició del projecte ha comptat amb la participació de nou centres d’educació primària de Vilanova i la Geltrú

El valor de la solidaritat i la creativitat, al Mercat de Joves Emprenedors de Vilanova. Cristina Poyatos

El valor de la solidaritat i la creativitat, al Mercat de Joves Emprenedors de Vilanova. Cristina Poyatos

La plaça de la Vila ha estat l’escenari aquest dimarts al matí del Mercar de Joves Emprenedors de Vilanova. Els alumnes de nou escoles han posat a la venda en diferents parades els productes que han elaborat al llarg del tot el curs. El Projecte Cultura Emprenedora a Primària és una experiència enriquidora que permet treballar i desenvolupar valors i competències pròpies del món de l’emprenedoria com la presa de decisions, la creativitat, la motivació, la responsabilitat o la comunicació, aspectes que són fonamentals per formar a futurs adults dins d’una societat que es troba en constant canvi. La finalitat, per tant, és dotar als més joves d’eines per tal de fer front el futur.

Les escoles participants d’aquest any són l’Escola Pia, Ginesta, Llebetx, l’Aragai, La Pau, Sant Bonaventura, Santa Teresa de Jesús, Divina Providència i El Cim. Totes elles han valorat positivament la iniciativa. Montserrat Roig, mestra de l’Escola Ginesta, considera que “és una bona manera de què els nens comencin a entrar en contacte  amb el món empresari i a saber una miqueta com funciona el món emprenedor”. Per altra banda, Roig senyala que” els diners recaptats es destinaran a les colònies de l’any que ve i a la plataforma que ens ha ajudat a col·laborar -plataforma d’avis i àvies de Vilanova-”.

Per la seva part, Eva Montoliu, mestra de l’Escola Divina Providència opina que “és una forma diferent de treballar amb els nens dins de l’aula, on han de compartir uns valors i on se’ls ajuda a superar una sèrie de reptes com és tenir por al fracàs o a fer-ho malament, tot això és positiu per ells com a persones”. Al mateix temps, Montoliu considera  que “el projecte els ha ajudat molt tot i que se’ls ha de guiar, el mestre ha d’estar allà i ser un instrument de guia. A vegades hem vist les mancances que tenen a nivell d’autonomia, de preveure un projecte, de portar el material al dia, tot això ens ha costat una mica tot i que el resultat és molt positiu i contents. Ha estat una feina que creiem que és molt necessària i hem vist que als alumnes els hi ha anat molt bé a nivell de créixer com a persones”. Finalment la mestra destaca “l’entusiasme que desprèn aquest taller d’emprenedoria i les ganes de treballar. La il·lusió per vendre, per fer uns guanys i, sobretot, el caire solidari de la iniciativa. També és molt important que els joves tinguin aquest valor de ser solidari, que sàpiguen que guanyes uns diners però després ja no són per tu, que els puguin donar de bon grat”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!