Dependència

Vilanova participa a Xipre en una trobada del projecte Socatel

S'avança en la creació d'una plataforma tecnològica per a la millora dels serveis d'atenció a la dependència

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-07-2018 23:16 Lectures 1689

La setmana passada es van reunir tots els socis participants en el Projecte Socatel, amb la participació activa del tècnic de serveis socials de l'Ajuntament de Vilanova. A la trobada hi van assistir els 13 partners (socis), que van estar treballant en el disseny de la plataforma tecnològica que s'implementarà de manera pilot.

Vilanova i la Geltrú continuarà tenint un paper important, ja que serà la seu on es desenvoluparà una prova pre-pilot durant l'octubre de 2018. Per això s'està organitzant el primer workshop de cocreació per al dia 10 d'octubre, incorporant una metodologia ben dinàmica, la Lego Serious Play.

El meeting SoCaTel de Xipre, organitzat pel soci amfitrió Cyric, també va servir per parlar de la protecció de dades i aspectes ètics, el pla de comunicació, les activitats de difusió del projecte, i el pla de viabilitat i sostenibilitat.

La propera trobada es farà al novembre a Dublín, i s'aniran fent reunions fins a l'octubre de 2020 a Brussel·les, quan es presentarà la plataforma a la Comissió Europea.

Què és Socatel?
 

Els serveis socials municipals participen en el projecte europeu Socatel, un projecte liderat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, per a la creació d'una plataforma tecnològica per a la millora dels serveis d'atenció a la dependència.

Es tracta d'un projecte emmarcat en el programa Horizon 2020, finançat per la Unió Europea. Compta amb la participació de fins a 13 institucions i empreses d'arreu d'Europa, entre elles els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L'objectiu de Socatel és millorar l'accés de les persones grans als serveis públics de cura de llarga durada europeus (Llei de dependència) mitjançant la creació d'una plataforma tecnològica de serveis, on quedin reflectides les necessitats i serveis que es requereixen per a la correcta aplicació de la llei de dependència.

El fet diferencial d'aquest projecte és que tant els mateixos usuaris, com els professionals i les institucions, participen del disseny d'aquesta plataforma. En aquest procés de co-creació hi participaran grups d'interès vinculats al projecte, com diversos professionals, investigadors, enginyers i innovadors del món empresarial, a banda dels propis usuaris i els metges i treballadors socials que els atenen.
Aquest projecte, que es va iniciar l'1 de desembre de 2017, es durà a terme en tres anys amb la realització de diversos grups de treball.

El Socatel és un projecte, pressupostat en 3.809.402, d'àmbit europeu on participen diferents països, com Irlanda, Holanda, Finlàndia, Hongria, Xipre o França. Una iniciativa de gran abast que facilitarà l'envelliment en un entorn amigable per a les persones grans, millorant la seva qualitat de vida. 

Vilanova participa a Xipre en una trobada del projecte Socatel. Ajuntament de Vilanova
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament