Sanitat

El govern recupera el dret a la reproducció assistida a la sanitat pública per a lesbianes i dones sense parella

A partir del primer trimestre del 2019

ACN/ Roger Pi de Cabanyes Madrid 08-07-2018 9:08 Lectures 1552

El Ministeri de Sanitat aprovarà una ordre ministerial per recuperar a partir del primer trimestre del 2019 el dret a la reproducció assistida per a lesbianes i dones soles al sistema públic de Sanitat. Es tracta de revocar una ordre signada per la ministra Ana Mato que va excloure-les del sistema adduint motius d’estalvi pressupostari, malgrat que alguns territoris com Catalunya, Andalusia o Castella-La Manxa van fer cas omís a la instrucció i van mantenir la prestació. La proposta que la ministra Carmen Montón és modificar la cartera de serveis per “recuperar un servei que ja va ser-hi i que va desaparèixer el 2014” per permetre la prestació de reproducció assistida a aquestes dos grups. La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha recordat que “des del 2014 aquestes dones no es podien incorporar a la sanitat pública per aconseguir aquest tractament”.

Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

La Comissió Europea vol saber l'opinió dels ciutadans sobre el canvi horari que es fa dos cops l'any (al març i a l'octubre). Per això ha obert un qüestionari a internet on pregunta si hauria de deixar de canviar l'horari cada sis mesos.

Estàs a favor del canvi d'horari d'hivern a estiu?


No