Vaga general

Els investigats per l’aixecament de barreres del peatge del Vendrell denuncien que van ser identificats “aleatòriament”

Els citats aquest dilluns s’han acollit al dret a no declarar i demanaran que la causa s’arxivi

ACN/ Gemma Sánchez El Vendrell 09-07-2018 15:43 Lectures 1771
Pla obert de membres de diversos CDR del Penedès entrant als jutjats del Vendrell per declarar com a investigats per desordres públics. ACN

Pla obert de membres de diversos CDR del Penedès entrant als jutjats del Vendrell per declarar com a investigats per desordres públics. ACN

Les deu persones de diversos municipis del gran Penedès investigades per presumptament haver aixecat les barreres del peatge de la C-32 al Vendrell el passat 1 d’abril han denunciat públicament que els Mossos d’Esquadra els van identificar “aleatòriament”. Vuit dels investigats, membres de diversos CDR (Comitès de Defensa de la República) han comparegut aquest dilluns davant el Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell, que investiga si hi va haver algun delicte durant la protesta i qui en van ser els autors. Tots vuit, però, s’han acollit al seu dret a no declarar. L’advocat de set dels acusats, Carles Perdiguero, ha justificat el silenci davant el magistrat argumentant que “les identificacions són absolutament incorrectes, perquè els investigats no eren al lloc dels fets i, en alguns casos, es van identificar vehicles desconeixent qui eren els ocupants”. “És un dèficit important de procediment i demanarem l’arxiu de la causa”, ha afegit.

Els vuit citats aquest dilluns –procedents de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia- han comparegut breument davant el jutge per negar-se a declarar, ja que consideren que no hi ha cap prova que pugui acreditar que ells van participar a la protesta de l’1 d’abril a la tarda, quan un grup de persones va forçar l’aixecament de les barreres del peatge de la C-32 al Vendrell.

“A cap de les persones investigades se la va identificar al lloc dels fets, sinó que els Mossos les van identificar a dos o tres quilòmetres de distància perquè passaven per allà”, ha assegurat Joan Boix, advocat de tres dels investigats, tot criticant que “la policia va parar els cotxes i van anar a parar a aquestes persones de manera aleatòria”.

Els advocats dels investigats han apuntat que a hores d’ara als seus clients no se’ls acusa fermament de cap delicte, si bé les defenses auguren que la causa serà per desordres públics i danys. “Però caldrà determinar-ho, perquè de danys no en va haver i desordres públics tampoc”, ha reblat Boix.

Després de la citació dels vuit investigats d’aquesta jornada, per a dilluns que ve el jutge ha citat a declarar els dos investigats restants inclosos a la mateixa causa. De cara a l’octubre, es preveu la declaració de diversos treballadors de l’autopista en qualitat de testimonis.

Aquest dilluns, una vintena de persones s’ha concentrat davant els jutjats del Vendrell per donar suport als citats pel jutge. Els manifestants, entre els quals hi havia membres de diversos CDR, han desplegat dues pancartes on s’hi llegia “Davant la injustícia totes som una. Tossudament alçades” i “Davant la repressió, construïm la llibertat”.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament