Igualtat

Nou Servei Integral d’Atenció a persones LGTBI al Garraf

El SAI Garraf té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-07-2018 9:17 Lectures 1804
Nou Servei Integral d’Atenció a persones LGTBI al Garraf. CC Garraf

Nou Servei Integral d’Atenció a persones LGTBI al Garraf. CC Garraf

El Consell Comarcal del Garraf i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han subscrit avui un acord per a impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI.

El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. 

El SAI Garraf té com a objectius principals visualitzar  la realitat  del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBI dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia.

Des del Departament s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Actualment ja estan en funcionament el SAI Central de Barcelona, atès per l’Àrea LGTBI de la Direcció General d’Igualtat; els territorials ubicats als Serveis Territorials del Departament a Girona, Barcelona, Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona, i els SAI municipals.

Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “quan  parlem dels drets de les persones LGTBI, parlem del dret de la persona a ser i estimar com vulgui, allà on estigui, i això només té un nom que són els drets humans”. En aquest sentit, Mata ha comentat que “la intenció de la Generalitat de Catalunya és desplegar el servei a tot el territori” i ha afirmat que “actualment hi ha més de quaranta serveis a llarg del país”.

Per la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia Prieto, “aquest nou servei és molt important perquè donarem atenció i protecció a aquest col·lectiu en tres municipis de la nostra comarca i perquè és un pas més en el camí cap a la igualtat”. Garcia també ha comentat que “la LGTBIfòbia es palpa de manera latent en el llenguatge i en les bromes que fem de forma més col·loquial, i hem d'intentar evitar la normalització d'aquestes actituds”.

El SAI Garraf s’oferirà inicialment a la seu del Consell Comarcal del Garraf de la plaça Beatriu Claramunt 5-8 de Vilanova i la Geltrú, els divendres de 9 h a 14  h.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No