Vacances en pau

Arriben a Vilanova 16 infants sahrauís que s'havien quedar sense família d'acollida aquest estiu

Lloveras: 'Vilanova és una ciutat acollidora i ens agradaria en un futur acollir a més infants sahrauís'

Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú 22-07-2018 12:25 Lectures 2394
Recepció als infants sahrauís que passaran l'estiu al Garraf. Cristina Poyatos

Recepció als infants sahrauís que passaran l'estiu al Garraf. Cristina Poyatos

Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Vilanova la benvinguda a una vintena d’infants sahrauís que vénen a passar l’estiu amb famílies d’acollida al Garraf. Fa uns 20 anys es va posar en marxa a la comarca el projecte “Vacances en Pau”, una iniciativa que s’ha anat consolidant-se any rere any. Aquest  projecte, que es realitza tant a Catalunya com a altres comunitats, és una iniciativa on nens i nenes d’entre 10 i 12 anys que viuen als campaments de refugiats del Sàhara poden venir a passar l’estiu al nostre país amb famílies d’acollida. Durant els mesos de juliol i agost, els infants tenen la possibilitat de realitzar intercanvis culturals amb les famílies i poden accedir a la sanitat pública, ja que els hi fan una revisió mèdica general.

L’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha senyalat que “Vilanova és una ciutat acollidora i ens agradaria en un futur acollir a més nens i nenes, ja que és una experiència molt positiva per les famílies i es contribueix en una acció que crec que és molt positiva”.

El representant sahrauí, Mah Iahtih, ha volgut “agrair a les famílies que es presten a aquesta iniciativa solidària amb totes les dificultats que comporta de convivència i d’adaptació per part dels nens i, sobretot, per la valentia i el valor de fer aquest pas d’acollir a un nen que, en teoria, les probabilitats de què una cosa no funcioni són moltes. També recordar que a les famílies d’acollida els hi toca la feina més dura, per tant s’ha de reconèixer aquesta feina i agrair-los infinitament la seva solidaritat”.

D’altra banda, Iahtih, ha explicat que “setze infants s’han quedat en els campaments de refugiats perquè no han pogut ser acollits en altres comunitats i la comissió d’aquest ajuntament s’ha ofert perquè aquests nens puguin venir, per el que arriben dissabte. No podem demanar més a aquesta ciutat per tot el que ens està fent pel poble sahrauí”. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No