VNG Free Wi-Fi

Vilanova estrena una nova xarxa de lliure accés a Internet a la plaça de la Vila

La iniciativa va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017

Redacció Vilanova i la Geltrú 30-08-2018 19:45 Lectures 6454
Vilanova estrena una nova xarxa de lliure accés a Internet a la plaça de la Vila. Ajuntament de Vilanova

Vilanova estrena una nova xarxa de lliure accés a Internet a la plaça de la Vila. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa una xarxa wi-fi gratuïta a la plaça de la Vila. La nova xarxa, anomenada VNG Free Wi-Fi, de lliure accés per a la ciutadania, és la materialització d'un dels projectes amb més suport dels pressupostos participatius de 2017 i que té un cost de 12.000 euros anuals. Així ho ha explicat aquest migdia la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda, Empresa, Innovació i RSC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, qui ha destacat el fet que "la plaça de la Vila és el primer punt a l'espai públic on s'habilita una xarxa wi-fi d'accés lliure amb l'objectiu que en el futur es pugui implantar en d'altres punts de la ciutat". Segons Olga Arnau, "aquesta era una demanda que a banda dels pressupostos participatius també ens havia arribat per part del sector turístic de la ciutat". 

L'àmbit de cobertura d'aquesta nova xarxa és la plaça de la Vila, tot i que també permet donar servei a les persones que són a l'Oficina d'Atenció Ciutana, ubicada al vestíbul de l'edifici central de l'Ajuntament de VNG.

Per accedir a la xarxa VNG Free Wi-Fi cal registrar-se seguint les indicacions del servei i les condicions i restriccions són les que estableix la normativa CMT per a xarxes Wi-Fi en espais públics. La nova xarxa té un aforament màxim de 150 persones usuàries connectades simultàniament.

Aquesta iniciativa, materialitzada per la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, permetrà que aquest punt wi-fi pugui formar part de la xarxa WIFI4EU, una iniciativa de la Comissió Europea que vol promoure l'accés de qualitat a Internet a la ciutadania en els espais públics. En aquest sentit la regidora d'Innovació ha manifestat la voluntat "d'implantar mesures republicanes d'accés a la informació i al coneixement".

Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No