VNG Free Wi-Fi

Vilanova estrena una nova xarxa de lliure accés a Internet a la plaça de la Vila

La iniciativa va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017

Redacció Vilanova i la Geltrú 30-08-2018 19:45 Lectures 6878
Vilanova estrena una nova xarxa de lliure accés a Internet a la plaça de la Vila. Ajuntament de Vilanova

Vilanova estrena una nova xarxa de lliure accés a Internet a la plaça de la Vila. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa una xarxa wi-fi gratuïta a la plaça de la Vila. La nova xarxa, anomenada VNG Free Wi-Fi, de lliure accés per a la ciutadania, és la materialització d'un dels projectes amb més suport dels pressupostos participatius de 2017 i que té un cost de 12.000 euros anuals. Així ho ha explicat aquest migdia la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda, Empresa, Innovació i RSC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, qui ha destacat el fet que "la plaça de la Vila és el primer punt a l'espai públic on s'habilita una xarxa wi-fi d'accés lliure amb l'objectiu que en el futur es pugui implantar en d'altres punts de la ciutat". Segons Olga Arnau, "aquesta era una demanda que a banda dels pressupostos participatius també ens havia arribat per part del sector turístic de la ciutat". 

L'àmbit de cobertura d'aquesta nova xarxa és la plaça de la Vila, tot i que també permet donar servei a les persones que són a l'Oficina d'Atenció Ciutana, ubicada al vestíbul de l'edifici central de l'Ajuntament de VNG.

Per accedir a la xarxa VNG Free Wi-Fi cal registrar-se seguint les indicacions del servei i les condicions i restriccions són les que estableix la normativa CMT per a xarxes Wi-Fi en espais públics. La nova xarxa té un aforament màxim de 150 persones usuàries connectades simultàniament.

Aquesta iniciativa, materialitzada per la Regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, permetrà que aquest punt wi-fi pugui formar part de la xarxa WIFI4EU, una iniciativa de la Comissió Europea que vol promoure l'accés de qualitat a Internet a la ciutadania en els espais públics. En aquest sentit la regidora d'Innovació ha manifestat la voluntat "d'implantar mesures republicanes d'accés a la informació i al coneixement".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres