Millores a la xarxa

El govern de Sant Martí Sarroca aprovarà un pla de desplegament de fibra òptica al nucli urbà

Albert Tort: 'és una molt bona notícia per a les oportunitats de Sant Martí Sarroca com a municipi estratègic de l’Alt Foix, que revertirà en positiu per a autònoms, empreses, comerços i particulars'

El govern de Sant Martí Sarroca aprovarà un pla de desplegament de fibra òptica al nucli urbà . Ajt Sant Martí Sarroca

El govern de Sant Martí Sarroca aprovarà un pla de desplegament de fibra òptica al nucli urbà . Ajt Sant Martí Sarroca

L’empresa MásMóvil ha lliurat a l’Ajuntament el pla de desplegament de fibra òptica que preveu impulsar al nucli de Sant Martí Sarroca i que compta amb una ajuda del Plan de Extensión de Banda Ancha.  Després dels contactes recents entre l’Ajuntament i l’operador sobre el projecte, i un cop realitzats els informes tècnics corresponents, el govern municipal aprovarà el pla, que preveu tenir realitzat el cablejat de fibra al nucli urbà de Sant Martí el primer quadrimestre de 2019. El pla contempla estendre l’arribada de fibra òptica al barri de la Roca, subjecte a l’estudi i aprovació de MásMóvil per realitzar les obres civils corresponents.

Es preveu una implantació ràpida del pla de desplegament per part de l’empresa, aprofitant al màxim les canalitzacions existents del servei de telecomunicacions i amb conductor paral·lel al ja existent per tal de cobrir els trams aeris, respectant els edificis protegits i amb mínim impacte visual, amb l’objectiu de cobrir el màxim d’àrees previstes en el pla.

El segon tinent d’alcalde i regidor de Noves Tecnologies, Albert Tort, manifesta que “aquesta és una molt bona notícia per a les oportunitats de Sant Martí Sarroca com a municipi estratègic de l’Alt Foix i que clarifica la voluntat d’impulsar i facilitar amb determinació l’accés a la fibra òptica, que revertirà en positiu per a autònoms, empreses, comerços i particulars que s’hi vulguin connectar, en uns moments en què la velocitat dels serveis d’accés a internet és clau per a la competitivitat, especialment en municipis com el nostre en el que l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació és més complex”.

El Grup MásMóvil és el quart operador integral de telecomunicacions a Espanya, amb serveis de telefonia mòbil, fixa i banda ampla amb 15 anys d’experiència i des del 2015 disposa d’una xarxa de Fibra Òptica pròpia a ciutats destacades del país.

El govern municipal també ha explicat que el consorci Localret, amb qui també es va analitzar la conveniència del pla de desplegament aprovat en una trobada a l’Ajuntament a finals del mes de juliol, inclourà en el seu estudi de desplegament de la fibra òptica a Sant Martí les opcions disponibles per millorar la velocitat d’internet a d’altres nuclis i barris del municipi.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!