Drogues

Una jutge de Vilanova obre una investigació contra una xarxa gallega de narcotraficants

Hi ha deu processats des de juliol de 2016, quan es van intervenir prop de 8.000 quilos d'haixix en un veler llogat a Eivissa

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-09-2018 9:45 Lectures 2935

La titular del Jutjat d'Instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú ha obert aquesta passada setmana el judici oral contra una xarxa de narcotraficants de Vilagarcía de Arousa que va ser desarticulada l'estiu de 2016 després d'intervenir un veler carregat d'haixix prop de les costes de Cartagena. Segons informa El Faro de Vigo, "és de les poques vegades que cau amb un grup gallec una parella colombiana, enllaç amb càrtels al seu país, en un transport d'haixix".

La jutgessa de Vilanova i la Geltrú té pràcticament tancada tota la instrucció de la causa i ja ha donat deu dies a la Fiscalia i a les defenses dels deu processats perquè presentin els seus escrits d'acusació i defensa. L'operació policial va ser desenvolupada pel Grup contra el Crim Organitzat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i es va centralitzar al Jutjat de Vilanova i la Geltrú, si bé a Lugo hi havia també unes diligències obertes.

El veler intervingut amb prop de 8.000 quilos d'haixix va ser llogat a Eivissa i enxampat per la Guàrdia Civil el 13 de juliol de 2016, de matinada, a unes milles de Cartagena. Van detenir els quatre tripulants i posteriorment es va fer sis detencions més a terra, gairebé totes a Arousa, però també a Madrid i Almeria.

L'operació desenvolupada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en col·laboració amb el Servei de Vigilància Duaner, es va estendre a altres sis detencions en terra, gairebé totes en Vilagarcía, encara que també va haver-hi un arrest a Madrid i un altre a Almeria. Entre els detinguts, el diari local El Faro de Vigo assenyala que hi ha vells coneguts de la policia i també empresaris reconeguts de la població, a més de dos colombians que "sembla rebien encàrrecs d'operacions d'haixix i cocaïna, i es responsabilitzaven de buscar els vaixells i les tripulacions gallegues per executar els transports, que en el cas de l'haixix se centrava en el mar d'Alboran".

Els investigadors sostenen que l'organització era molt activa i al maig de 2016 van dur a terme una primera operació de tràfic de drogues des del Marroc cap a Líbia. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres