Dia de la policia

Medalla al mèrit policial a un agent de Sant Pere de Ribes per rescatar un jove que s'ofegava a la costa del Garraf

El cos de la Policia Local de Sant Pere de Ribes va celebrar dimarts el Dia de la Policia amb el reconeixement a mèrits i trajectòries dels agents

Redacció Sant Pere de Ribes 03-11-2018 8:44 Lectures 3218
Medalla al mèrit policial a un agent de Sant Pere de Ribes per rescatar un jove que s'ofegava a la platja de Garraf. Ajt Sant Pere de Ribes

Medalla al mèrit policial a un agent de Sant Pere de Ribes per rescatar un jove que s'ofegava a la platja de Garraf. Ajt Sant Pere de Ribes

 

El cos de la Policia Local de Sant Pere de Ribes va celebrar dimarts 30 d’octubre el Dia de la Policia, un acte a la sala d’actes de l’edifici consistorial de la Vinya d’en Petaca amb la participació dels i les agents que conformen actualment la plantilla, acompanyades i acompanyats de familiars i amics.

Presidit per l’alcaldessa, Abigail Garrido, junt amb d’altres representants municipals, l’acte va servir per reconèixer els mèrits i circumstàncies suficients per atorgar felicitacions públiques individuals a 2 agents i col·lectives a 8 agents, 1 caporal i 1 operari de grua; i diplomes al mèrit policial a 3 agents i 4 caporals, per haver acumulat cinc o més felicitacions. 

També es van lliurar a agents ja jubilats plaques en reconeixement i gratitud pels anys prestats al servei de la ciutadania i alhora es van atorgar a la constància en el servei policial medalles per la seva permanència durant més de 15 anys (3 caporals i 5 agents), més de 25 anys (1 caporal i 2 agents) i més de 30 anys (3 agents, 2 caporals, 1 sergent i 1 inspector). A 3 d’aquests caporals i a 1 agent al mateix temps se’ls va concedir la medalla de bronze al mèrit policial, amb distintiu grana, per “la seva trajectòria exemplar, amb dedicació i implicació professional notòria i per la seva labor de cohesió grupal”, entre d’altres aspectes destacats.

I, en darrer lloc, l’agent Apolinar Villanueva Mariño va rebre la medalla d’argent al mèrit policial, amb distintiu grana/argentat, “per la seva acció heroica” en salvar un jove que s’estava ofegant a la costa del Garraf arriscant la pròpia integritat per l’estat del mar, amb fort onatge, que provocava que els dos colpegessin bruscament contra les roques fins que el policia el va poder treure de l’aigua. Uns fets que van succeir el 7 de març de 2009 i l’agent de Sant Pere de Ribes va ser reconegut aleshores pels Mossos d’Esquadra. Tanmateix, mancava el reconeixement públic per part del propi cos policial.

Així mateix, la Policia Local ha reconegut “l’excel·lent labor humanitària” per la seva tasca assistencial al municipi envers les persones més desfavorides l’Associació de Voluntaris i Banc d’Aliments de Sant Camil, la Creu Roja i Càritas Parroquial, amb l’atorgament del diploma de menció pública especial. Un reconeixement que es va fer extensiu alhora “per la seva constància, eficiència i altruisme des del seu voluntariat” a l’Associació de Defensa Forestal de Ribes (ADF-307).

Entre les felicitacions públiques individuals i col·lectives i els diplomes atorgats al mèrit policial i professional per actuacions meritòries durant el 2018 destaquen la ràpida intervenció d’agents per evitar una temptativa d’homicidi així com el robatori amb força a un establiment o col·laborar directament amb les tasques d’extinció de l’incendi al torrent de Can Mestre provocat pel curtcircuit d’una garsa el 5 de juliol passat. Igualment l’acte va servir per reconèixer i agrair els anys prestats al servei de la ciutadania al si del cos a 5 agents a hores d’ara jubilats.

Més enllà dels i les membres del cos, la Policia Local de Sant Pere de Ribes també ha reconegut enguany amb diplomes al mèrit professional diverses persones, entre les quals tècnics i tècniques municipals “que han demostrat la seva vàlua i la seva predisposició”.

L’acte va comptar a l’inici i a la cloenda amb la interpretació de peces musicals a càrrec de David Puertas Esteve, veí del municipi, músic i compositor, periodista, escriptor i professor de l’Institut Can Puig.

El cos de la Policia Local de Sant Pere de Ribes va celebrar dimarts el Dia de la Policia amb el reconeixement a mèrits i trajectòries dels agents El cos de la Policia Local de Sant Pere de Ribes va celebrar dimarts el Dia de la Policia amb el reconeixement a mèrits i trajectòries dels agents
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres