WiFi4EU

La Comissió Europea ofereix 15.000 euros als ajuntaments per instal·lar wifi gratuït

Brussel·les obrirà la convocatòria en línia el pròxim dimecres i seleccionarà els municipis que ho sol·licitin per ordre d’arribada

ACN/ Blanca Blay Brussel·les 05-11-2018 18:37 Lectures 1018

La Comissió Europea oferirà 15.000 euros als municipis que vulguin instal·lar punts d’accés wifi gratuïts en espais públics com ajuntaments, parcs o places. Des d’aquest dimecres a les 13h (CET) fins divendres a les 17h, els consistoris que ho desitgin i que s’hagin inscrit prèviament a la convocatòria podran presentar la seva candidatura en línia a través del portal www.wifieu.eu. A partir de llavors, i fins al 2020 Brussel·les seleccionarà fins a un màxim de 8.000 municipis o grups de municipis per ordre d’arribada, amb la condició que cada estat membre rebi un mínim de 15 abonaments per valor de 15.000 euros cadascun i que no es dupliquin d'altres ofertes gratuïtes ja existents.

A més, els ajuntaments que ho sol·licitin hauran de comprometre’s a finançar el manteniment dels punts d’accés wifi gratuïts durant almenys tres anys.

La iniciativa WiFi4EU destinarà en total 120 milions d'euros entre el 2018 i el 2020, finançant la instal·lació d’aquest servei a fins a 8.000 municipis de la UE. En aquesta convocatòria, només rebran un abonament els primers 2.800 que presentin candidatura d’acord amb la política de ‘first come, first served’. En els propers dos anys hi haurà tres convocatòries més de WiFi4EU, aproximadament una cada sis mesos. Fins ara, ja han inscrit les seves dades més d'un de cada cinc municipis de tota Europa.

Al desembre s’anunciaran els municipis escollits en aquesta convocatòria i es firmaran els acords corresponents. A partir del 2019 es procedirà a la instal·lació dels punts d’accés wifi i dependrà de cada ajuntament amb quina companyia ho instal·la.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres