Idescat

Vuit de cada deu alumnes no universitaris del Penedès i Garraf estudien al municipi on resideix

Un dels municipis que acull en proporcions més elevades estudiants no residents al municipi és l’Arboç

Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú 15-11-2018 11:15 Lectures 2402

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, dels 1.218.873 residents a Catalunya que fan ensenyaments no universitaris en centres catalans, un 83,3% estudien al mateix municipi on resideixen i un 16,7% estudien a un altre municipi de Catalunya.

El Barcelonès és la comarca amb el percentatge més alt d’alumnes que estudien i resideixen al mateix municipi -93,2%-, quasi deu punts percentuals superiors a la mitjana catalana. La segueixen, amb valors superiors a la mitjana, Garraf i Penedès.

D’altra banda, un dels municipis amb proporcions més elevades d’alumnes no residents és l’Arboç. Aquest municipi destaca, entre els de més de 5.000 habitants, perquè més de la meitat dels alumnes que hi estudien no són residents –un 64%-.

Pel que fa als ensenyaments obligatoris, entre les comarques on el percentatge és dels més alts trobem de nou al Garraf i al Penedès amb el 95,2%. Per contra, les comarques amb un percentatge inferior d’alumnes que estudien i viuen al mateix municipi són el Priorat -68,8%- i el Pallars Sobirà -61,0%-.

En relació als ensenyaments post obligatoris, les comarques del Barcelonès continuen tenint un dels percentatges més elevats d’alumnes que estudien i resideixen al mateix municipi -83,4%-. Mentre que les comarques amb un percentatge més baix d’alumnes que estudien i resideixen al mateix municipi, són la Terra Alta -15,6%-, la Conca de Barberà -15,0%- i les Garrigues -13,4%-.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No