Violència masclista

Amnistia Internacional Penedès surt al carrer amb una campanya contra la violència sexual

L’objectiu d’aquesta campanya és donar visibilitat als obstacles amb què es troben les dones després d’haver patit violència sexual

Amnistia Internacional Penedès surt al carrer amb una campanya contra la violència sexual. EIX

Amnistia Internacional Penedès surt al carrer amb una campanya contra la violència sexual. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest diumenge 25 de novembre, des de les 11h fins les 13:30h, un grup d’activistes d’Amnistia Internacional a Vilafranca del Penedès recollirà suports per a la campanya que ha posat en marxa a la plaça de la Vila de la ciutat. Es tracta d’un moviment anomenat #NoMásPiedras #NoMésPedres, que té l’objectiu de visibilitatzar els obstacles a què les dones s'enfronten després d'haver estat víctimes de violència sexual.

En aquesta campanya, Amnistia Internacional llança un manifest que busca suports d'organitzacions de la societat civil, així com de la resta de la ciutadania. El fi d’aquesta idea és recordar a les institucions que davant la violència sexual hi ha drets, entre els quals es troben els d’anar a la policia i ser informada sense prejudicis, rebre atenció adequada a qualsevol hospital, i accedir a una justícia lliure d'estereotips i revictimització.

La portaveu d’Amnistia Internacional Catalunya ha manifestat que “no podem acostumar-nos a viure normalitzant la violència sexual. Per això, Amnistia Internacional surt al carrer al costat de milers de dones i homes que ja no consenten que aquest tipus d'agressions se segueixin produint, i no es garanteixin els drets de les qui han estat agredides”.

Cal recordar que la violència sexual és una greu violació de drets humans. A Espanya, segons dades de la Macro-enquesta de Violència contra les Dones de 2015, el 13,7 per cent de dones des dels 15 anys reconeix haver patit violència sexual en algun moment de la seva vida.

No obstant això, la manca de dades desagregades impedeix conèixer la dimensió d'aquest tipus de violència. L'absència d'iniciatives públiques, com ara campanyes de prevenció; la manca de serveis especialitzats; o la inexistència d'especialització de les persones que atenen aquestes dones i nenes, obren un camí ple d'obstacles per a aquelles que decideixen denunciar. Si a tot això sumem la persistència de prejudicis discriminatoris que posen en dubte la credibilitat dels testimonis, els drets de dones i nenes víctimes de violència sexual trontollen. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local