Violència masclista

Administracions i entitats es mobilitzen per rebutjar la violència masclista coincidint amb el 25N

Durant el cap de setmana, s'han organitzat des del territori diferents activitats per rebutjar la violència masclista

Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú 21-11-2018 12:55 Lectures 2426
Dia internacional de la No violència contra les dones. EIX

Dia internacional de la No violència contra les dones. EIX

En commemoració del Dia internacional de la No violència contra les dones –25 de novembre- s’han organitzat diversos actes emmarcats en aquesta celebració, una diada que s’ha convertit en un símbol de lluita per radicar aquest tipus de violència

A Vilanova i la Geltrú el 22 de novembre es realitzarà una xerrada anomenada “En l’amor s’hi val tot? Parlem al voltant de les violències masclistes”, a càrrec de la psicòloga psicoanalista Rosa Lahoz i de la Xesca Fort. Els actes continuaran divendres 23 amb la jornada formativa proposada pel grup de treball de la Comissió de protocol municipal contra la violència masclista, sota el títol “La protecció i la prevenció de l’abús sexual infantil és responsabilitat de tothom”, a càrrec de Pilar Polo, psicòloga responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet. El mateix dia, a les 12h, es farà la lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional de la no violència contra les dones a la plaça de la Vila, a càrrec de la mateixa Pilar Polo. A la tarda es farà el lliurament del premi “Carta al maltractador”, una acció de sensibilització al voltant de la violència masclista amb la participació de l’alumnat de secundària de la ciutat. Ja el dia 25 de novembre, al matí, les dones podran entrar gratuïtament a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, amb motiu del Dia Internacional de la no violència contra les dones. Més tard, a partir de les 18h, el Casal de Dones convoca a la manifestació, lectura de manifest i activitats al voltant d’aquest Dia Internacional, des de la plaça de les Neus fins a la plaça de la Vila.

Pel que fa a Sitges, el divendres 23 de novembre, a les 12h, a la façana de l’Ajuntament de la ciutat es penjarà una bandera contra la violència vers les dones. L’endemà, el 24 de novembre, a les 18h tindrà lloc en el Casal Pau Casals una exposició i un col·loqui anomenat “No és amor, és violència” a càrrec de Toño Saldaña, fotògraf professional i dissenyador. Finalment, el diumenge 25 de novembre, a les 12h, hi haurà l’exposició d’una pancarta i la lectura d’un manifest creat pels nens del Cau, en l’edifici Cultural Miramar. Seguidament a les 12:30, es durà a terme un acte institucional amb la lectura d’un manifest de la diada a càrrec de dones sitgetanes de diverses entitats i associacions de la ciutat. Al mateix temps, de 12h a 14:30h, en el Cap de la Vila es farà una recollida de firmes “Prou masclisme!”.
Respecte a Vilafranca del Penedès, el mateix dia 25 de novembre a partir de dos quarts de 7 de la tarda, hi haurà una parada informativa davant de l’Ajuntament amb diferents materials a disposició de la ciutadania. A continuació hi haurà l’actuació del grup Estramoni. A dos quarts de 8 del vespre, al Saló de sessions de la Casa de la Vila, hi haurà una actuació teatral amb l’obra “aDonar-se”, sota la creació i direcció de Toni Regueiro. Seguidament, a la plaça de la Vila, es realitzarà la lectura del manifest de la diada a càrrec de l’Albert Abella, director de l’Escola d’Art Arsenal. L’acte finalitzarà amb una enlairada de globus blancs.

Quant al Vendrell, l’acte institucional tindrà lloc el divendres 23 de novembre, a les 19:30 h, al Centre cívic L’Estació, amb una encesa d’espelmes i la lectura del manifest. A continuació, s’oferirà un muntatge visual de Teatre Espai sota el títol: Culpable de què...?, interpretat per tres actrius on comparteixen diversos relats. Els actes al voltant del 25N també inclouran dues xerrades. D’altra banda, els dies 26 i 27 de novembre i els dies 3 i 4 de desembre, a les 19h, al Centre cívic L’Estació acollirà diversos tallers sota el títol global de “Batecs”. El 28 de novembre, a les 19h, es farà la xerrada “Violència masclista, com comença tot”, a càrrec de l’ORC dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès. El 30 de novembre, a les 19h, la psicòloga Patrícia Maguet oferirà la xerrada “Sobreviure a la parella”, a les 19h, al Centre cívic l’Estació, en la qual es parlarà del que fa que funcioni una relació de parella i què serveix també per entendre què és una relació sana i què no ho és.

La Rusa posa èmfasi  en violència que pateixen les dones en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva

L’Assemblea Feminista La Ruda realitzarà una sèrie d’actes a Vilafranca del Penedès amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. En l’edició d’enguany, la programació posa l’accent en la violència que pateixen les dones en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

El primer acte serà el dijous 22 de novembre, on es projectarà la pel·lícula “Desert Flower” a les 19h al Casal Popular de Vilafranca. La història es basa en la novel·la homònima i autobiogràfica de Waris Dirie, la primera dona que va denunciar la pràctica de l’ablació a l’Àfrica. Filla de nòmades somalis es va convertir en una model internacional i en ambaixadora de les Nacions Unides a l’Àfrica.
L’endemà, el 23 de novembre, a partir de les 17h de la tarda hi haurà un punt d’informació i assessorament per a dones a la plaça de la Vila de  la ciutat. Sota el nom de “FAQs” (Frequently Asked Questions) es pretén resoldre a diverses preguntes sobre què cal fer quan es vol avortar o com reaccionar davant d’una agressió.

Durant el cap de setmana els actes continuaran. El dissabte 24 de novembre, a les 16.30h, al Casal Popular de Vilafranca es farà el taller “La vagina multiorgàsmica: orgasmes i ejaculació” a càrrec de Seda Calenta. S’introduiran continguts teòrics davant la desinformació que pateixen les persones amb vagina sobre el propi cos. També es parlarà sobre el Papiloma i la seva mitificació. Per poder participar en aquesta xerrada cal fer inscripció prèvia a l’activitat, que té un cost de 5 euros. Més tard, el mateix dia 24, es realitzarà una marxa de torxes, que començarà a les 20:30H a la plaça de la Vila i finalitzarà al Casal Popular. Un cop allà i a partir de les 22h hi haurà un sopar popular vegà a càrrec d’El Pàmpol Torrat, i una festa amb música no masclista a càrrec del grup PD Parpel’s. Finalment, el diumenge 25 de novembre a les 19h a la plaça de la Vila tindrà lloc una concentració i la lectura d’un manifest.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No