Àvia centenària

L'àvia del Penedès, Amèlia Guardià, celebra el seu 107 aniversari

Va néixer l'any 1911 a l'Arboç, on ha viscut sempre i on presumeix d'un estat de salut molt bo i una memòria fora de sèrie

Redacció L'Arboç 28-11-2018 10:26 Lectures 1908
L'àvia del Penedès, Amèlia Guardià, celebra el seu 107 aniversari . Jaume Ventura

L'àvia del Penedès, Amèlia Guardià, celebra el seu 107 aniversari . Jaume Ventura

L’Amèlia Guardià de l’Arboç ha tornat a bufar les espelmes d’aniversari, en un estat de salut molt bo per l’edat que té i una memòria fora de sèrie.

Tenint en compte que va néixer el 22 de novembre de 1911 a L'Arboç, on ha viscut sempre, els 107 anys que acaba de fer ja ens diu els nombrosos i extraordinaris canvis socials que ha viscut al llarg de la seva vida. L’Amèlia que viu amb el seu fill Jaume de 81 anys (entre els dos sumen 188 anys), és una dona amb molt caràcter, treballadora i molt vital, Continua anant a la perruqueria pel seu propi peu, es vesteix i va al lavabo sola, i tot i que li falla una mica la vista i l’oïda està en plenitud de facultats mentals i físiques. Menja molt i té un bon piulet de veu. Cada matí tomba per la rambla del poble amb el seu caminador, i va a fer un cafè al forn. És una gran aficionada al futbol, segueix tots els partits del Barça, i està ben informada de tot, perquè escolta la ràdio i mira les noticies.

Segons la pàgina web https://segundacentena.blogspot.com/2012/01/2012-lista-de-personas-espanolas.html que fa un llistat de persones de l’estat Espanyol majors de 105 anys, l’Amèlia és la persona número 84 més longeva de l’estat Espanyol (la primera té 115 anys i viu a Barcelona), la número 15 de Catalunya i la segona de Tarragona, per darrera de la Josepa Aragonès de Cornudella del Montsant que es porten un mes i mig.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres