Equipaments

La nova prefectura de la policia de Vilanova incorporarà una galeria de tir

L’accés serà directe des de l’avinguda de Cubelles i l’espai permetrà tenir un aparcament soterrat pels propis vehicles de la policia o per persones que vagin a fer gestions

Presentació del projecte de la nova prefectura de la policia de Vilanova. Cristina Poyatos

Presentació del projecte de la nova prefectura de la policia de Vilanova. Cristina Poyatos

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest divendres al matí ha tingut lloc a la sala de premsa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la presentació l’avantprojecte de l’obra de la nova prefectura de la policia local que s’ha de construir a la ciutat. Entre els assistents a l’acte  es trobaven la Glòria García, regidora de Seguretat, i el Dionís Ginés, cap de la Policia Local.

García ha volgut explicar el per què d’aquest nou projecte: “L’edifici de la policia local és una finca que es va construir l’any 1960, era una llar d’infants i la policia està ubicada allà en unes dependències mig endreçades des de l’any 1993. Porten allà des del desembre d’aquell any i ara el desembre del 2018, 25 anys després, presentem el nou projecte. El compromís inicial era que s’anessin allà durant un petit període de temps fins que tinguessin la nova prefectura, però finalment han passat 25. Per aquest motiu ja comença a ser una necessitat bastant urgent. L’any passat van passar més de 25.000 persones per la prefectura, un lloc que actualment té moltes mancances estructurals”.

La nova prefectura es situarà a prop del Mas d’en Dimes i tindrà una superfície de construcció de 3.152,57m2. L’accés serà directe des de l’Avinguda de Cubelles i l’espai permetrà tenir un nou aparcament soterrat pels propis vehicles de la policia o per persones que vagin a fer gestions. Amb el temps, dins dels nous terrenys hi haurà el parc de seguretat viària, que és on els policies ensenyen als nens i  nenes de primària a circular i seguretat viària.  Es tractarà d’una prefectura moderna, similar a les construccions que tenen les comissaries dels mossos, amb 3 plantes A la primera planta, s’atendrà a la ciutadania, una sala de reunions i protecció civil. A la segona, hi haurà les dependències més internes, els despatxos dels comandaments i vestuaris pel cos de policia. I finalment, al soterrani, a més del pàrquing, hi haurà una sala de tir, que fins ara no hi havia. D’altra banda, també hi haurà un dipòsit de detinguts, que com bé senyalava la regidora de Seguretat “actualment a la nostra policia local no hi funciona perquè no reuneix les condicions de seguretat necessàries” 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local