Politècnica

La UPC posa en marxa l’Espai Emprèn a Vilanova i la Geltrú per impulsar el talent jove

Aquest espai d'emprenedoria estan adreçats a estudiants, persones titulades recentment a la UPC i personal docent i investigador que tinguin una idea de negoci

Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú 03-12-2018 17:22 Lectures 1269
La UPC posa en marxa l’Espai Emprèn a Vilanova i la Geltrú per impulsar el talent jove. UPC

La UPC posa en marxa l’Espai Emprèn a Vilanova i la Geltrú per impulsar el talent jove. UPC

Aquest dilluns al matí, a les 12h del migdia, ha tingut lloc a l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú la inauguració de l’Espai Emprèn UPC, un nou lloc d’emprenedoria universitària del Campus de la ciutat. A l’acte hi ha assistit el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), Frederic Vilà.

La posada en funcionament d'aquest nou espai s’emmarca en les accions de foment de l’emprenedoria que impulsa la UPC i se suma als altres dos espais Emprèn en funcionament a la Universitat: un al Campus Nord a Barcelona i l’altre al Campus de Terrassa, un model d’incubació que la Universitat té previst reproduir en els altres campus. Aquests espais d'emprenedoria estan adreçats a estudiants, persones titulades recentment a la UPC i personal docent i investigador que tinguin una idea de negoci i necessitin un lloc on poder desenvolupar-la i fer-la realitat. Les primeres activitats que es duran a terme a l’Espai Emprèn UPC de Vilanova i la Geltrú se centraran en l’impuls als set projectes empresarials que s’hi estan incubant, impulsats per estudiants, i d'altres iniciatives d'alumni i de professors i investigadors de la UPC.

Vilà ha volgut destacar que “amb aquest projecte pretenem fer una aposta per l’emprenedoria des d’un nivell molt prematur. L’objectiu és que aquelles bones idees que poden haver-hi, la joventut aporta molt bones idees, doncs fer-los un acompanyament durant un temps, hi ha un concurs d’idees on després es seleccionen algunes –ja ho hem fet a dia d’avui-, i a partir d’ara ells ocuparan l’espai que avui inaugurem per intentar fer aquesta idea viable i, en un futur, una empresa viable i que guanyi diners com tota empresa, perquè sinó no té sentit. Alguns projectes arribaran a bon port i d’altres no –esperem que hi arribin totes-.”

Lloveras, per la seva part, ha volgut agrair al rector de la UPC “la seva sensibilitat amb el territori, ja que a vegades localitats com Vilanova i la Geltrú ens sentim una mica abandonats per el que és el centralisme de Barcelona i, en canvi, el rector des del principi ha expressat aquesta voluntat d’escoltar i tenir molt present el territori, de treballar per una Catalunya universitàriament ben vertebrada”. D’altra banda,  l’alcaldessa ha comentat que “per part del govern municipal, totes les iniciatives que siguin promoure l’emprenedoria i ajudar a donar oportunitats són per nosaltres una prioritat, així ho ha estat des del primer dia i així ho hem estat fent durant aquests anys.  Que s’hagi triat aquest espai, Neàpolis, és absolutament adequat, perquè aquest precisament és l’espai de promoció de l’emprenedoria del govern de la ciutat des del 2011, quan el vam començar a omplir de contingut, de coneixement i d’emprenedoria, que és la voluntat que teníem des de l’Ajuntament de Vilanova.”

La UPC posa en marxa l’Espai Emprèn a Vilanova i la Geltrú per impulsar el talent jove La UPC posa en marxa l’Espai Emprèn a Vilanova i la Geltrú per impulsar el talent jove
Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No