Any 2019

Tretze artistes feministes protagonitzen el nou calendari de La Ruda

Es tracta d’una iniciativa amb un doble objectiu: recaptar fons pel col·lectiu penedesenc i col·laborar amb una casa d’acollida per a persones refugiades a Grècia

Redacció Vilafranca del Penedès 04-12-2018 9:23 Lectures 834
Tretze artistes feministes protagonitzen el nou calendari de La Ruda. EIX

Tretze artistes feministes protagonitzen el nou calendari de La Ruda. EIX

L’Assemblea Feminista La Ruda presenta un nou calendari per aquest 2019. La singularitat de la proposta és que compta amb les il·lustracions de 13 artistes feministes de la comarca, d'arreu de Catalunya i d'altres punts de la Península Ibèrica. El denominador comú de totes les creacions artístiques és la figura de les bruixes com a marc conceptual, ja que aquestes han representat al llarg de la història la desobediència, la dissidència i la sororitat. El projecte convida a les artistes a rellegir l’essència de les bruixes fugint dels cossos cisheteronormatius i estereotipats, perpetuats pel sistema patriarcal.

A més, un dels objectius del calendari és subratllar dates destacades dins la lluita feminista, sovint invisibilitzades. La presentació oficial del calendari serà el proper divendres 14 de desembre a les 19h al Casal Popular de Vilafranca (c/ Sant Raimon de Penyafort, 17). L’acte comptarà amb la presència de bona part de les il·lustradores, que explicaran la seva experiència creativa. A més, també hi haurà un pica-pica per les assistents, calendaris a la venda al mòdic preu de 15€ i la possibilitat d’adquirir làmines de les artistes.

Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No