Escola Vora del Mar

El Servei d’Informació i Atenció per a Dones parla de violència masclista amb l'alumnat de Cubelles

Els tallers van sorgir arran de la demanda dels infants de 6è de l'escola Vora del Mar, que volien parlar d’aquest tema

Redacció Cubelles 06-12-2018 10:49 Lectures 3174
El Servei d’Informació i Atenció per a Dones parla de violència masclista amb l'alumnat de Cubelles. CC Garraf

El Servei d’Informació i Atenció per a Dones parla de violència masclista amb l'alumnat de Cubelles. CC Garraf

Divendres passat el Servei d’Informació i Atenció per a Dones (SIAD Garraf) va dinamitzar dos tallers de prevenció de violència envers les dones, a l’Escola Vora del Mar de Cubelles. Els tallers van sorgir arran de la demanda dels infants de 6è d’aquesta escola, que volien parlar d’aquest tema.

Durant els tallers es van treballar conceptes com el mal tracte i bon tracte. Es va destacar la idea de que el bon tracte entre les persones es basa en un profund sentiment de respecte, reconeixement i valoració cap a l’altre i es caracteritza per l’empatia, la comunicació efectiva i la resolució no violenta dels conflictes, així com l’adequat exercici de la jerarquia i del poder.

A través de diverses dinàmiques, es va ressaltar la importància del reconeixement de l’existència de l’altre i de les seves necessitats. També es van explicar, a partir de la visualització d’un vídeo, els tipus de maltractaments que reben les dones, especialment el maltractament psicològic.

Finalment, es va treballar la idea de que es possible lluitar contra el maltractament envers les dones, amb la implicació i el compromís de tota la societat. Als tallers hi van participar 50 infants de dues classes de 6è.

El SIAD Garraf és un Servei d’àmbit comarcal adreçat a dones dels municipis de menys de 20.000 habitants (Cubelles, Canyelles i Olivella), i ofereix serveis d’informació i orientació, atenció psicològica i assessorament jurídic.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans