Escola Vora del Mar

El Servei d’Informació i Atenció per a Dones parla de violència masclista amb l'alumnat de Cubelles

Els tallers van sorgir arran de la demanda dels infants de 6è de l'escola Vora del Mar, que volien parlar d’aquest tema

Redacció Cubelles 06-12-2018 10:49 Lectures 2732
El Servei d’Informació i Atenció per a Dones parla de violència masclista amb l'alumnat de Cubelles. CC Garraf

El Servei d’Informació i Atenció per a Dones parla de violència masclista amb l'alumnat de Cubelles. CC Garraf

Divendres passat el Servei d’Informació i Atenció per a Dones (SIAD Garraf) va dinamitzar dos tallers de prevenció de violència envers les dones, a l’Escola Vora del Mar de Cubelles. Els tallers van sorgir arran de la demanda dels infants de 6è d’aquesta escola, que volien parlar d’aquest tema.

Durant els tallers es van treballar conceptes com el mal tracte i bon tracte. Es va destacar la idea de que el bon tracte entre les persones es basa en un profund sentiment de respecte, reconeixement i valoració cap a l’altre i es caracteritza per l’empatia, la comunicació efectiva i la resolució no violenta dels conflictes, així com l’adequat exercici de la jerarquia i del poder.

A través de diverses dinàmiques, es va ressaltar la importància del reconeixement de l’existència de l’altre i de les seves necessitats. També es van explicar, a partir de la visualització d’un vídeo, els tipus de maltractaments que reben les dones, especialment el maltractament psicològic.

Finalment, es va treballar la idea de que es possible lluitar contra el maltractament envers les dones, amb la implicació i el compromís de tota la societat. Als tallers hi van participar 50 infants de dues classes de 6è.

El SIAD Garraf és un Servei d’àmbit comarcal adreçat a dones dels municipis de menys de 20.000 habitants (Cubelles, Canyelles i Olivella), i ofereix serveis d’informació i orientació, atenció psicològica i assessorament jurídic.

Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No