WiFi4EU

Canyelles rebrà el WIFI gratis de la Unió Europea

Només 200 municipis de l’Estat han estat seleccionats en la primera convocatòria del WiFi4EU

Redacció Canyelles 10-12-2018 18:47 Lectures 2441
Canyelles rebrà el WIFI gratis de la Unió Europea. EIX

Canyelles rebrà el WIFI gratis de la Unió Europea. EIX

Canyelles és un dels 200 municipis espanyols escollits per la Comissió Europea per rebre fons per instal·lar punts de wifi gratuïts, en el marc de  la primera convocatòria del programa comunitari WiFi4EU. El programa ofereix ajuts de 15.000 euros als municipis de la UE per instal·lar punts de wifi gratis en espais públics.

La concessió és fruït del treball i la voluntat del govern canyellenc per millorar els serveis de telecomunicacions al municipi, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Una millora que ajuda també a donar impuls a la competitivitat del municipi i que dona resposta a la creixent necessitat de connectivitat dels ciutadans.

Només 2.800 municipis europeus han estat seleccionats en aquesta primera fase del programa per al qual s’hi ha destinat 42 milions d’euros. Aquests municipis, com Canyelles, podran crear punts d’accés wifi en espais públics, com ajuntaments, biblioteques, museus, parcs, places i altres indrets públics. En el cas de Canyelles, pròximament es determinaran quines són les zones que es beneficiaran d’aquest servei gratuït.

Després d’aquesta primera adjudicació, l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA), que és l’encarregada d’executar el programa WiFi4EU, convidarà als municipis guanyadors a signar acords de subvenció. Un cop fet això, els municipis seleccionats podran contractar a una empresa perquè instal·li els punts d’accés WiFi4EU, que seran gratuïts i estaran actius durant un mínim de tres anys.

Aquesta primera convocatòria es va fer al novembre i es van rebre més de 134.000 sol·licituds de tots els països participants. En els dos pròxims anys s’organitzaran tres convocatòries més.

Canyelles és un dels pocs municipis catalans que ha estat seleccionat en aquesta primera convocatòria i l’únic de la comarca del Garraf.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No