Premi comarcal

La Universitat de Barcelona convoca el XIV Premi de Recerca per a la Pau per treballs de batxillerat

El Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi al millor treball de recerca per a la pau provinent de la comarca

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-12-2018 11:55 Lectures 1470
Adrià Sistané, XIII Premi de recerca per a la pau, a la presentació del seu treball a la Masia d’en Cabanyes, 20 de juny de 2018. CC Garraf

Adrià Sistané, XIII Premi de recerca per a la pau, a la presentació del seu treball a la Masia d’en Cabanyes, 20 de juny de 2018. CC Garraf

A través de la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) - ICE, la Universitat de Barcelona ha convocat la XIV edició del Premi de Recerca per a la Pau, a què es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2018-2019 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

Els objectius del Premi són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Des de la cinquena edició del certamen, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi al millor treball de recerca per a la pau provinent d’algun centre educatiu de la comarca, segons es reculli al veredicte del jurat. El guardó consisteix en una tauleta electrònica per a l’estudiant, que es lliurarà el mes de juny.

El suport de l’ens comarcal al Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau, que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau al territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

El Premi el resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, que, per elegir el treball guardonat, té en compte els criteris següents:

•        La vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau.

•        El raonament crític i el rigor metodològic de la recerca.

•        La integració de les dimensions local i global de la temàtica.

•        L’originalitat.

•        La contribució del treball a dotar de contingut la cultura de pau.

Per optar al guardó, els treballs es poden presentar a la Fundació Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 29 de març de 2019.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans