Consell comarcal

El Baix Penedès posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció a persones que hagin patit discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere

Redacció El Vendrell 17-12-2018 18:47 Lectures 2096
El Baix Penedès posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI. CC Baix Penedès

El Baix Penedès posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI. CC Baix Penedès

Aquest divendres 14 de desembre s’ha posat en marxa oficialment el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI del Baix Penedès després que la presidenta del Consell Comarcal, Eva Maria Serramià, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, hagin signat l’Acord que fa possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

D’aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per a la protecció dels drets d’aquest col·lectiu.
Així doncs, en base a l’Acord signat, el SAI del Baix Penedès facilitarà a 12 municipis de la comarca (tots menys El Vendrell i Calafell, que disposen de servei propi) el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGBTI.

El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa atendre a persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI del Baix Penedès té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGBTI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGBTI.

Des de la Generalitat s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local.

A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu central del Consell Comarcal del Baix Penedès al Vendrell, han assistit alcaldes i representants locals i comarcals, així com membres d’entitats i del col·lectiu LGBTI.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No