Feminisme actiu

El Casal de Dones de Vilanova es trasllada al carrer de Bonaire

El Casal és un espai de trobada d'entitats i col·lectius amb perspectiva feminista

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-12-2018 16:32 Lectures 1270
El Casal de Dones de Vilanova es trasllada al carrer de Bonaire. Casal de Dones

El Casal de Dones de Vilanova es trasllada al carrer de Bonaire. Casal de Dones

El Casal de Dones de Vilanova i la Geltrú ha traslladat la seva seu des de l'Espai d'Entitats, al carrer de Sant Pau, fins a l'espai que fins ara ocupava el CRIA, al carrer de Bonaire, número 1.

El col·lectiu Casal de Dones es va crear l'octubre de 2014 amb diferents associacions i col·lectius de dones amb la intenció d'enfortir el teixit col·laboratiu de les dones, a nivell individual i col·lectiu, a través del treball en un espai propi, on es possibilita trencar amb les subordinacions de gènere. Un espai de trobada, d'intercanvi, de reflexió i de treball des d'una perspectiva feminista.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú comparteix amb les entitats de dones de la ciutat la voluntat de treballar per augmentar el coneixement de les possibilitats de transformació social que aporta el pensament feminista. Per assolir una convivència cohesionada i més justa, sense biaixos ni desigualtats, és necessari comptar amb persones conscients i compromeses en trobar un camí de millora, que traspassi la influència dels mandats de gènere.

La regidora de Convivència i Equitat, Adelaida Moya, recorda que la Regidoria “vol contribuir en promoure un espai de trobada, d'intercanvi, de reflexió i de treball per a dones i grups de dones perquè pensem que és una eina imprescindible.”

Moya diu que “l'associacionisme és un ric element dinamitzador de la nostra ciutat. En aquest sentit, donar força a l'associacionisme femení afavoreix la presa de consciència individual i comunitària sobre l'equitat de gènere”, i promou al mateix temps totes aquelles accions que la faran possible.

Les associacions i col·lectius que formen part del Casal de Dones han fet ús, fins fa poc, de l'equipament públic Espai d'Entitats, gràcies a un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament. L'any 2016, a la 3a Assemblea Municipal Oberta, el col·lectiu Casal de Dones va presentar una proposta d'espai adaptat que va ser aprovada.

Ara, atès que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú deixa de fer ús de l'Espai d'Entitats del carrer de Sant Pau, s'ha volgut destinar l'equipament del carrer Bonaire com a espai de relació entre els diferents grups de dones que conformen el Casal de Dones i per promoure el desenvolupament d'activitats municipals que tinguin per objectiu la promoció de l'equitat de gènere. Espais de participació i creixement personal on els diferents col·lectius comparteixen les seves inquietuds i experiències, es donen suport, coneixen realitats diverses i conflueixen aprenentatges valuosos. “Potenciar aquests espais de debat i reflexió ens dona l'oportunitat de convertir-los en llegat per la societat lliure i justa que desitgem”, ha dit la regidora.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres