Protestes

Els CDR tallen punts cèntrics de Barcelona com l'avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia

Les rondes, l'AP-7 a Girona i l'Ampolla i l'A-2 a Alcarràs, entre les vies afectades per les protestes pel 21-D

Els Mossos demanen a la concessionària que aixequin barreres al peatge a l'AP-2 a Soses

ACN Barcelona 21-12-2018 9:30 Lectures 5432
Pla general de pneumàtics tallant l'AP-7 a Girona, el 21 de desembre del 2018 . ACN

Pla general de pneumàtics tallant l'AP-7 a Girona, el 21 de desembre del 2018 . ACN

Les protestes amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona han començat pocs minuts abans de les sis del matí amb talls a diverses carreteres. Entres les vies afectades hi ha accessos a la ciutat de Barcelona i a diversos punts de la Ronda de Dalt i de la Ronda Litoral, que ara ja està oberta a la circulació. També està tallada l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla i de Girona, i l'A-2 a Alcarràs, tot en els dos sentits de la marxa. En aquest cas, els Mossos han demanat a la concessionària de l'AP-2 que aixequi el peatge de Soses per descongestionar la zona, mentre que s'ha activat pas alternatiu per la N-II i es facilita l'evacuació dels vehicles afectats pel tall.

Els CDR tallen diversos punts cèntrics de la ciutat de Barcelona, com l'avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia. També hi ha una concentració a la plaça Espanya que avança per l'avinguda Paral·lel. Ocupen la calçada en sentit mar. D'altra banda, una altra protesta talla el trànsit en sentit Llobregat a Gran Via amb Llacuna, la C-31. La Guàrdia Urbana està fent desviaments en tots aquests casos.

Pel que fa a les rondes, una cinquantena de persones han tallat poc després de les 6 del matí la Ronda Litoral en tots dos sentits de la marxa a l'altura de Montjuïc. Cap a un quart de vuit del matí, s'ha obert al trànsit un carril en cada sentit de la marxa. A la Ronda de Dalt, el trànsit continua tallat en sentit Besòs a l'altura de la Diagonal per una concentració, mentre que la circulació està oberta cap al Llobregat. Tampoc es pot circular per talls a la B-23 a Sant Joan Despí de sortida de Barcelona i al Papiol d'entrada a la ciutat.

Un altre punt d'accés a Barcelona afectat ha estat la B-20 a l'altura de Montigalà, a Badalona. Un grup de manifestants han tallat la via a primera hora del matí. El tall s'ha aixecat cap a dos quarts del vuit del matí quan els mossos han fet acte de presència i els han demanat que es retiressin.

A l'AP-7, unes 500 persones han tallat al circulació a l'altura de la sortida Girona Oest, a Sarrià de Ter, en tots dos sentits. Els manifestants s'han agrupat a primera hora del matí al pàrquing de la Copa de la capital gironina i s'han desplaçat fins a l'autopista, on han acabat tallant la via en sentit nord amb pneumàtics. També han desplegat pancartes amb lemes com 'Implementem la república, desbordem-los, 21-D' o 'Tombem el règim del 78'. També hi ha un tall a l'AP-7 a Sils.

També a l'AP-7, un altre tall s'ha produït a l'Ampolla en els dos sentits de la marxa. En aquest punt, han llençat vidres trencats a la calçada i han desmuntat tanques per posar-les al mig de la carretera.

Altres vies afectades són la N-II està tallada a Bàscara, Fornells de la Selva i Medinyà, la C-65 a Llambilles, la C-25 a Campllong i a Santa Coloma de Farners, la C-58 a Montcada i Reixac, la C-37 a la Vall d'en Bas, la C-31 a Badalona, Ullà i a Verges, a Gi634 a Verges. A la C-16, a l'altura de Manresa, i la C-58 a Vacarisses, els talls ha durat poca estona i la circulació ja està restablerta.

D'altra banda, un accident a la C-59 a Caldes de Montbui talla la carretera en tots dos sentits de la marxa.

Trànsit registra un 53% menys de vehicles d'entrada a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 6 i les 8

El Servei Català de Trànsit ha registrat un 53% menys de vehicles d'entrada a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 6 i les 8 del matí en comparació amb un altre dia laborable en aquesta mateixa franja horària. S'ha restablert la circulació a la B-23 en sentit sud a l'altura de Sant Just Desvern. Els tres carrils de la marxa estan oberts després que els Mossos d'Esquadra hagin demanat als concentrats que aixequessin el tall. També funciona ja amb normalitat la ronda de Dalt i la ronda Litoral, i s'ha restablert el pas a la C-58 a l'altura de Montcada i Reixac. Els usuaris i les patrulles han recollit claus de la calçada. Els Mossos també han mediat a la C-17 d'entrada a Barcelona. Continuen tallades l'A-2 a Alcarràs i l'AP-7 a Sarrià de Ter, a Sils, a Gelida i a l'Ampolla, entre d'altres. La circulació està interrompuda també a la B-23 al Papiol, la C-25 a Santa Coloma de Farners i a Campllong, la C-31 a Ullà i a Verges, la C-33 a Montcada i Reixac, la C-37 a la Vall d'en Bas, la C-65 a Llambilles, la Gi634 a Verges, i la N-II a Fornells, Medinyà i Bàscara. Hi ha una marxa lenta a l'A-2 a la zona del Bruc.

Bombers netejant la crema a l'N-II a Bàscara aquest 21 de desembre del 2018 Moment pintant 'ingovernables' a la calçada de l'AP-7 a Girona, el 21 de desembre
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No