Justícia

Arxiven la causa d’uns jubilats de Vilafranca que van ser increpats quan volien fer-se una foto amb una estelada

La magistrada considera que no es va cometre cap infracció penal

ACN Vilafranca del Penedès 28-12-2018 22:25 Lectures 6947

La titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa ha arxivat la denúncia presentada per un grup de jubilats de Vilafranca del Penedès que van ser insultats i amenaçats per un espanyolista quan volien fer-se una foto amb una estelada al cim del Collbaix, el novembre de 2017. Segons ha avançat ‘NacióManresa’ i ha confirmat l’ACN, la magistrada ha acordat el sobreseïment de la causa. El demandat, que va gravar l'acció amb el mòbil i ho va publicar a les xarxes socials, increpa als jubilats, als qui diu “colpistes”, “terroristes” i “cabrons”, a banda de comentaris masclistes com “mal follades” o “hauríeu de ser a casa fent els llits”. A més, els amenaça amb què “caureu tots avall”, mentre exclama “tan de bo tornés Franco”.

En la resolució la magistrada apunta al fet que els fets investigats no constitueixen cap infracció penal abans de dictaminar el sobreseïment.

Els demandants es queixen de que han rebut la notificació de l’arxivament fora del termini legal que els permet presentar-ne recurs.

La denúncia, que inicialment es va tramitar als jutjats de Vilafranca, va ser tramesa al Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa. Es tracta del mateix jutjat que a hores d’ara investiga les càrregues policials de l’1-O al Bages.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament