Sangfluencers

El Banc de Sang vol superar les 10.000 donacions a la marató d'aquest any

L'objectiu d'aquest 2019 és convertir els catalans en 'sangfluencers'

ACN Barcelona 07-01-2019 15:52 Lectures 531
El Banc de Sang vol superar les 10.000 donacions a la marató d'aquest any. EIX

El Banc de Sang vol superar les 10.000 donacions a la marató d'aquest any. EIX

El Banc de Sang espera superar les 10.000 donacions durant la Marató de Catalunya que arrenca aquest divendres 11. Durant una setmana es faran diferents actes a les capitals catalanes i els principals hospitals per tal d'aconseguir augmentar les reserves de sang, que actualment es troben a nivells molt baixos per les festes de Nadal. Aquest any, el Banc de Sang té com a objectiu convertir tots els catalans en 'sangfluencers' i que siguin els mateixos ciutadans qui animin als seus amics a donar sang a través de les xarxes socials. En la presentació de la marató hi ha participat la Laura Boyer, una donant universal. Boyer ha assegurat que sempre ha tingut "molta por a les agulles i la sang" però que tenia clar que una vegada complís els 18 anys començaria a donar perquè és una manera de col·laborar amb la societat.

Per això aquest 2019 es marquen el repte d'aconseguir 10.000 donacions. Això els permetria tenir sang per uns deu dies, mentre que ara estan per sobre dels set. A més, les reserves del grup sanguini O- són de només quatre dies. Millán ha afirmat que l'any passat es van quedar a la ratlla de les 9.000 donacions, però el 2017 en van aconseguir 17.000. Això fa que sigui molt difícil poder preveure quin serà el volum de donacions de sang, però confien que aquest any arribin a les 10.000.

Una de les maneres per aconseguir aquesta fita és aprofitant els donants i les seves xarxes socials. Per això demanen a la ciutadania que tots aquells que donin sang es converteixin en "sangfluencers", ha detallat Millán. A partir d'aquí amb l'etiqueta #sangfluencer volen que la ciutadania animi a través de les xarxes socials a les seves amistats perquè participin en la campanya. També a la pàgina web del Banc de Sang hi ha missatges de Whatsapp que els usuaris poden descarregar-se i enviar-los als seus contactes per tal d'aconseguir més donacions.

L'etiqueta #sangfluencer prové d'una altra campanya a nivell internacional. De fet, Millán ha explicat que hi ha "diferents entitats internacionals" al Regne Unit i Holanda que comparteixen el 'hashtag' #bloodfuencer (què és la traducció en anglès).

La Laura Boyer és una donant de sang que té 18 anys. En la presentació de la campanya a comarques gironines ha explicat que sempre ha tingut "moltíssima por a les agulles" i de petita tenia molts problemes quan l'havien de vacunar, però tot i així una vegada ha complert la majoria d'edat ha començat a donar sang. Boyer creu que és una manera de "salvar vides" i que aquesta solidaritat "no té preu".

Actes a diferents ciutats catalanes

Per aconseguir augmentar les donacions de la Marató de Donants, el Banc de Sang ha organitzat diversos actes. El més important és el concert silenciós que es farà el divendres 11 i el dissabte 12 a la Casa de les Punxes de Barcelona. De moment ja han confirmat l'assistència d'Alfred Garcia, Delafé, Nil Moliner, Guaje DJ i molts d'altres. Els artistes tocaran mentre la gent dona sang. Al llarg de la setmana es podrà fer donacions als principals hospitals catalans.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans