Maniobra d'Heimlich

Emotiu retrobament entre un mosso de Vilafranca i la senyora a la que va salvar de morir ofegada

Durant les festes de Nadal, Fernando Alonso estava fora de servei en un supermercat de Sant Pere de Ribes quan va adornar-se que Viri Tranche, una senyora de Lleó de 93 anys d'edat, s'ennuegava amb un raïm

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 11-01-2019 14:24 Lectures 7843
Emotiu retrobament entre un mosso de Vilafranca i la senyora a la que va salvar de morir ofegada. Ramon Filella

Emotiu retrobament entre un mosso de Vilafranca i la senyora a la que va salvar de morir ofegada. Ramon Filella

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vilafranca del Penedès ha viscut avui un episodi intens amb el retrobament entre l'agent del cos i la senyora a la que va salvar de morir ennuegada mentre menjava un gra de raïm. Els fets van passar durant aquestes darreres festes de Nadal en un supermercat de Sant Pere de Ribes. L'agent dels Mossos, Fernando Alonso, estava fora de servei comprant amb un dels seus fills en el supermercat quan va adornar-se de la greu situació per la que estava passant Viri Tranche, una senyora de Lleó de 93 anys d'edat.

Viri Tranche, que anava acompanyada per la seva filla Raquel, s'estava ennuegant amb un gra de raïm del manat que acabava de comprar. L'agent Alonso va actuar amb màxima celeritat però amb serenitat davant la situació d'extrema tensió. Aplicant els coneixements adqurits en la seva etapa a l'acadèmia, va posar en pràctica l'anomenada maniobra de Heimlich i va aconseguir expulsar el gra de la tràquea de la senyora. Immediatament Viri Tranche va recuperar la respiració normal i va aconseguir salvar la vida. Va ser una actuació providencial de l'agent dels Mossos tenint en compte el poc temps que hi havia per evitar que Viri s'ofegués.

Després d'aquells moments dramàtics, el retrobament d'avui a la comissaria vilafranquina ha estat carregada d'emoció i agraïment. Tal i com explica Viri Tranche “no tinc paraules per expressar el que sento cap a l'agent Fernando. Em va salvar la vida quan jo ja em veia morint i donar les gràcies per això no és suficient. Tinc 93 anys però he tornat a néixer”. Viri està passant una temporada a casa de la seva filla Raquel a Sant Pere de Ribes i mai s'hauria pogut imaginar viure una experiència com aquesta.

Aplicar els coneixements

L'agent Fernando Alonso viu a Sant Pere de Ribes, però treballa des de fa anys a la comissaria de Vilafranca. El dia dels fets estava al supermercat d'autèntica casualitat. Al veure els moments de dramatisme que s'estaven produint a la secció de fruiteria va actuar amb professionalitat. En aquest sentit assenyala que “la veritat és que era la primera vegada que posava en pràctica la maniobra de Heimlich en una situació real. Tot va sortir a la perfecció i el cert és que la sensació en aquell moment va ser indescriptible. La satisfacció de salvar la vida d'una persona és única”.

Fernando i Viri han pogut parlar avui amb tota la tranquil.litat que no van tenir ni un ni l'altre aquell dia. Viri, que torna aquesta mateixa setmana cap a Lleó, li ha explicat a Fernando que quan arribi a casa detallarà a la seva família i les seves amigues la gran feina feta per ell. Per a Viri, Fernando és “com un àngel de la guarda que va aparèixer en el moment oportú. Va ser un miracle”.

Per la seva banda, Fernando Alonso continuarà amb la seva responsabilitat diària a la comissaria vilafranquina, però amb la gran satisfacció personal d'haver realitzat una tasca que poques persones poden explicar. Una història d'emocions molt intenses amb un gran final feliç.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No