UN ANY DE L'1-O

Multitudinàries manifestacions al territori contra les detencions pels talls de l'AVE l'aniversari de l'1-O

Alerta Solidària carrega contra els Mossos, Buch i el Govern de 'Vichy catalan'

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 16-01-2019 21:07 Lectures 3034
Manifestació a Vilanova contra les detencions pels talls de l'AVE l'aniversari de l'1-O. CUP Vilanova

Manifestació a Vilanova contra les detencions pels talls de l'AVE l'aniversari de l'1-O. CUP Vilanova

Centenars de persones s'han manifestat aquest vespre al municipis del Garraf i Penedès per protestar per les detencions de la Policía Nacional per desordres públics durant el tall de vies de l'AVE per l'aniversari de l'1-O. 

Aquesta tarda, l'ANC i l'esquerra independentista han cridat a la mobilitzacions després de l'operatiu policial a Girona -16 membres d'aquestes entitats han estat detinguts al llarg d'aquest dimecres. "No aconseguiran intimidar-nos", ha reblat la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, al costat de representats de la CUP, SEPC, La Forja, Poble Lliure i Alerta Solidària, entre d'altres. En roda de premsa a la seu de la CUP, Xavi Pellicer, d'Alerta Solidària, ha tornat a demanar la dimissió del conseller Miquel Buch pel "paper destacat dels Mossos com a col·laborador necessari en la defensa" de l'operatiu. "I a més d'aquest govern de 'Vichy', de 'Vichy catalan' que és el Govern de la Generalitat; això ens porta a preguntar si el departament d'Interior en sabia res", ha resolt en demanar "clares responsabilitats".

Missatge unitari d'organització i mobilització de l'ANC i l'Esquerra Independentista després de les detencions d'aquest dimecres. Pellicer ha assegurat que hi veuen un "operatiu polític amb clara intencionalitat política" perquè no es pretén "dirimir" uns fets sinó "criminalitzar la protesta" i la mobilització social en defensa del dret a l'autodeterminació, la independència i l'1-O, ha dit. I en una crítica contundent al paper dels Mossos durant la detenció de l'alcalde de Verges, Pellicer ha demanat "responsabilitats clares" no només al Govern sinó també al govern espanyol: "Canvien de collar, acaba sent els mateixos gossos", ha dit a l'executiu de Pedro Sánchez.

També des de la resta d'entitats han fet una crida a la mobilització, i explícitament des del SEPC, Laura Gibert, ha emplaçat partits, teixit associatiu, i sindicats a "prendre partit" i a "sortir al carrer per plantar cara" davant d'uns fets que qualifiquen de "vulneració de drets". "Fem una crida a sortir als carrers per protestar contra l'arbitrarietat", ha insisteix Biel López, que ha intervingut en nom de l'organització juvenil La Forja.

"Amb aquesta repressió només pretenen desmobilitzar la gent, el poble", a les portes del judicis contra l'1-O, ha afegit Àlex Terron, des de Poble Lliure. I en línia amb la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit l'Estat que no ho aconseguiran. Tampoc en fer "desviar" el discurs independentista cap a un discurs antirepressiu: "No hem de deixar que ho aconsegueixin", ha insistit.

En la mateixa línia s'ha expressat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que ha assegurat que unes detencions d'aquest dimecres, "sense ordre judicial", ha dit, "busquen intimidar". "Volen fer por, però no s'adonen que desbordem solidaritat i que guanyarem; [...] no aconseguiran intimidar-nos, ni paralitzar-nos, fem una crida a la mobilització, avui a Girona i a molts llocs del país; [...] l'autodeterminació és un dret, no un delicte, i la causa general contra l'autodeterminació la girarem com un 'boomerang'", ,ha sentenciat.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha demanat que, a banda de la mobilització d'aquest mateix dimecres, també es treballi més enllà. "Que no hi hagi cap poble, vila o ciutat en què entitats, organitzacions, comitès, sindicats no es trobin amb la finalitat d'organitzar les mobilitzacions imprescindibles per lluitar per la democràcia, l'autodeterminació i la defensa dels drets civils, polítics i socials; ho volem fer des ja, des del primer dia de judicis, ens volen submises i respondrem amb organització", ha augurat. 

Manifestació a Vilanova contra les detencions pels talls de l'AVE l'aniversari de l'1-O Manifestació a Vilafranca contra les detencions pels talls de l'AVE l'aniversari de l'1-O Manifestació a Vilafranca contra les detencions pels talls de l'AVE l'aniversari de l'1-O
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No