Convivència i Equitat

"Truca a la Carme", campanya de l'Espai d'Equitat de Vilanova contra el masclisme i la discriminació

L'objectiu és apropar els seus serveis a les persones que hi poden sol·licitar assessorament i ajuda, i oferir una proposta audiovisual adreçada a joves per trencar estereotips masclistes

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-02-2019 16:36 Lectures 2518

Amb l'objectiu de treballar per eradicar les injustícies que pesen sobre les dones i les persones LGTBI, que empobreixen la societat i posen en perill les bases del sistema democràtic, l'Ajuntament de VNG promou polítiques compromeses amb els valors de la llibertat i l'equitat, conscient que les polítiques de gènere són molt importants en el procés de transformació de la societat.

La regidora de Convivència i Equitat, Adelaida Moya, destaca que "el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder i que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. Les violències masclistes són l'expressió més greu i devastadora d'aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de les persones i de la comunitat".

És amb aquesta perspectiva que des de 2008 existeix l'oficina de l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament, que incideix en la igualtat d'oportunitats home i dona; en la diversitat sexual i de gènere; i en les noves masculinitats i la violència patriarcal, treballant en tres eixos essencials: la prevenció, l'atenció i la reparació.

La Regidoria acaba de presentar una campanya de difusió dels serveis que es presten a l'Espai d'Equitat, per apropar-se a les persones que hi poden sol·licitar assessorament i ajuda, afavorint el coneixement del que s'ofereix i facilitant el contacte. Sota el títol "Truca a la Carme", els fulletons i les targetes es distribuiran en espais com els instituts, els forns de pa o les biblioteques.

D'altra banda, s'ha elaborat una proposta audiovisual adreçada a joves, amb el seu llenguatge, que ofereix missatges clau per fomentar valors com la llibertat (empoderament), la proactivitat i la responsabilitat. Com recorda la regidora, "l'objectiu és afavorir que els nois siguin agents de canvi, fugint del missatge tradicional d'alertar les noies, i incidint en la diversitat d'orientació sexual i en el poder de la imatge per trencar estereotips masclistes".

Sota el hashtag #rebentalanorma, entenent-la com a regla a seguir en fer alguna cosa i que s'acaba associant a allò considerat normal, es presenten els vídeos "Trenca amb la LGTBIfòbia", "El masclisme no fa gràcia", i "Prou gordofòbia".

Aquesta campanya s'ha encarregat a Marta Rius, periodista i activista ecofeminista, en col·laboració amb el personal tècnic de l'Espai d'Equitat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No