Chrysallis

El grup de joves LGTBI i aliats pinta un mural a la plaça de Cal Ganeta, a Vilanova

El mural se suma al pas de vianants i als bancs amb els colors de les banderes trans i de l'arc iris, que visibilitzen la realitat de les persones amb diversitat sexual i de gènere

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-02-2019 14:21 Lectures 2684
El grup de joves LGTBI i aliats pinta un mural a la plaça de Cal Ganeta, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

El grup de joves LGTBI i aliats pinta un mural a la plaça de Cal Ganeta, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

A mitjans de l'any passat, l'associació "Chrysallis" de pares i mares de nens i nenes trans va demanar a l'Ajuntament pintar un banc amb els colors de la bandera trans, per tal de visibilitzar la realitat de les persones amb diversitat de gènere.

L'acció es va debatre en el Grup de joves LGTBI i aliats, un projecte conjunt de les regidories de Convivència i Equitat i de Joventut, que es va iniciar fa dos anys amb l'objectiu d'oferir un espai de trobada segur per als joves LGTB de la nostra ciutat. El grup de joves va proposar pintar també un pas de vianants i un banc amb els colors de la bandera de l'arc iris, que simbolitza el col·lectiu de persones amb diversitat sexual i de gènere, també conegudes per LGTBI, i també van proposar fer una pintura mural de sensibilització.

Així doncs, el juny de 2018, coincidint amb el Dia de l'Alliberament LGTBI, es van pintar dos bancs, un amb la bandera trans i un altre amb la bandera de l'arc iris, a més d'un pas de vianants amb els mateixos colors a la plaça de Cal Ganeta.

Durant els darrers mesos, el grup de joves, acompanyat per persones de l'Organització Zero (expertes en pintures murals), han estat dissenyant i realitzant el mural en una paret de la mateixa plaça.

La nostra ciutat compta des de 2017 amb un servei d'atenció integral a les persones LGTBI, ubicat a l'Espai d'Equitat (plaça de la Vila, 8, telèfon 93.816.90.02, Whatsapp 626.234.696). Ofereix informació, assessorament i acompanyament a les persones amb diversitat sexual i de gènere que pateixin discriminació o violència per aquest fet.

El grup de joves LGTBI i aliats pinta un mural a la plaça de Cal Ganeta, a Vilanova
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No