Setmana Santa 2019

La V Gala Benèfica escalfa els motors de la Setmana Santa vendrellenca

Manuel Garrido Morales ha estat nomenat confrare de l'any

Una de les sorpreses ha estat la presentació de la nova figura que a partir d’ara coronarà el banderí de la Agrupación Musical, l’Àngel de Tobies

Redacció El Vendrell 25-03-2019 13:07 Lectures 1888
 La V Gala Benéfica escalfa els motors de la Setmana Santa vendrellenca. EIX

La V Gala Benéfica escalfa els motors de la Setmana Santa vendrellenca. EIX

Aquest divendres 22 de març s’ha celebrat la cinquena edició de la Gala Benéfica que organitza la Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo del Vendrell, confraria que organitza la processó del Diumenge de Rams des de ja fa més de 27 anys. La Gala es va dur a terme a l’Església de Sant Salvador de la capital del Baix Penedès, amb una entrada solidària d’aliments que han anat destinats a Cáritas Parroquial. D’aquesta forma, la Hermandad mostra la seva cara més caritativa i solidària, un dels pilars fonamentals d’aquest tipus de corporacions. En total, segons les dades de Cáritas, es van recollir gairebé 200 quilos d’aliments que es destinaran al centre de distribució que té aquesta entitat al Vendrell.

L’acte ha inclòs també la presentació oficial del cartell de la Setmana Santa 2019, l’entrega del premi al guanyador/a, la presentació del Boletín de Semana Santa 2019, el nomenament del Confrade de l'any, que aquest any ha recaigut en Manuel Garrido Morales, i un concert de marxes de processó amb diverses estrenes, a càrrec de la Agrupación Musical Virgen del Consuelo, que pertany a la mateixa Hermandad. Una de les sorpreses també ha estat la presentació de la nova figura que a partir d’ara coronarà el banderí de la Agrupación Musical, l’Àngel de Tobies. A més, l’entitat va entregar un agraïment a la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Vendrell i un altre agraïment a Antonia García Cidoncha, modista de la formació.

Serà aquesta mateixa agrupació musical la que aquest divendres 29 de març, i de nou a l’Església de Sant Salvador del Vendrell, protagonitzarà un concert molt especial, inclós dins del cicle de concerts organitzats pels Amics de l’Orgue del Vendrell i on l'Agrupació interpretarà diverses peces amb l’Orgue barroc, entre d’altres sorpreses. L’entrada serà de taquilla inversa i els beneficis també aniran destinats a una causa benèfica.

La Hermandad, en general, es troba immersa en l’època de més activitat i feina, on ja ho tenen gairebé tot a punt per a l’acte principal, la sortida en processó del Diumenge de Rams, 14 d’abril. Com a estrenes, aquest any cal destacar els candelabros de cola del paso de palio, uns canelobres que pengen per la part del darrere del pas de la Verge. També és destacable el canvi total del recorregut. Fins ara era costum que la Hermandad centrés el recorregut de la seva processó pels carrers del barri del Tancat i aquest any no serà així. Sortirà a les 16.30 h del temple de la plaça Vella i passarà pels carrers del Peix, Prat de la Riba, Cafès, plaça Nova, Montserrat, Sant Magí, Progrés, plaça del Centre, Àngel Guimerà, plaça Nova, Delme, plaça de les Garrofes, Racó, Llibertat, Muralla, Quatre Fonts, Portal, Cometa, Mar i arribant de nou a la plaça Vella cap a les 21.00 h aproximadament. La Hermandad anima a tothom a acompanyar-los pels carrers del centre de la vila durant la tarda del Diumenge de Rams.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No