Traca

El Pla de Prevenció de Drogodependències del Garraf engega una campanya sobre el consum de begudes energètiques

La campanya vol informar sobre els efectes negatius del consum d’aquestes begudes, que inicialment augmenten el ritme cardíac i la pressió arterial, i després generen decaïment i nerviosisme

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-04-2019 10:21 Lectures 2219

El Pla de Prevenció de Drogodependències “Traca”, desenvolupat pels ajuntaments d’Olivella, Canyelles i Cubelles i el Consell Comarcal del Garraf, engega una campanya de prevenció sobre el consum de begudes energètiques.

A través de la campanya es vol informar sobre els efectes negatius del consum d’aquests refrescos que es venen com a begudes energètiques, quan en realitat es tracta de líquids estimulants, que inicialment augmenten el ritme cardíac i la pressió arterial, i després generen decaïment i nerviosisme.

La campanya s’adreça a menors d’edat i llurs famílies, donat que s’ha detectat un increment en el consum d’aquestes begudes, sovint utilitzant-les com a part del berenar. Es tracta de begudes sense alcohol, amb una alta composició de cafeïna i sucre, així com colorants i potenciadors de gust. Popularment se’ls atribueixen efectes energètics que no són reals, i tampoc serveixen com a begudes isotòniques, és a dir, aquelles que podrien prendre les persones adultes i que aporten al cos substàncies perdudes durant activitats físiques de llarga durada i gran intensitat.

En el marc de la campanya s’ha elaborat un fullet i un conjunt de pòsters i adhesius, per a informar sobre els ingredients de les begudes energètiques i els seus efectes físics i emocionals. El fullet alerta sobre els problemes que pot produir el consum d’aquestes begudes en menors, en persones amb TDHA, diabetis, malalties cardiovasculars o alteracions dels sistema nerviós i en dones embarassades, i també indica els riscos de combinar-les amb l’alcohol.

Així mateix, des de l’Ajuntament de Cubelles s’ha fet un vídeo d’animació amb la participació d’alumnes del Projecte Onada de l’Institut Cubelles, l’Espai Jove. El Taller de Cinema i el “Traca”.

Tots els materials de la campanya es distribuiran en les activitats i esdeveniments on el Traca participa fent propostes d’oci saludable i fomentant les conductes respectuoses i cíviques entre joves, com festes majors, concerts i festivals.

El Pla de Prevenció de Drogodependències del Garraf engega una campanya sobre el consum de begudes energètiques. EIX
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No