I ∞ Autisme

Arriba a Canyelles la 7a edició de la Festa pel dia de la conscienciació de l’Autisme

El Dia Mundial de la conscienciació de l’Autisme vol promoure canvis positius en diverses àrees de la vida de les persones autistes

Arriba a Canyelles la 7a edició de la Festa pel dia de la conscienciació de l’Autisme. Marta González

Arriba a Canyelles la 7a edició de la Festa pel dia de la conscienciació de l’Autisme. Marta González

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la conscienciació de l’Autisme, celebrat el 2 d’abril, l’associació Autisme amb Futur organitza la setena edició d’una festa que ajuda a visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre aquelles persones que pateixen un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Enguany, el lema triat ha estat  “I ∞ Autisme. Una dinàmica nova per l’autisme”, el qual té l’objectiu general de promoure canvis positius en diverses àrees de la vida de les persones autistes. “És un missatge positiu, que transmet força i unitat, per poder tirar endavant, i que pretén visualitzar la diversitat del nostre col·lectiu” explica la presidenta d’Autisme amb Futur, Verònica Masdeu.

Des de les 11h fins les 14h d’aquest diumenge 7 d’abril, la població de Canyelles acull aquesta festa on hi haurà diverses actuacions de ball, exhibicions de patinatge i tallers de tot tipus (ceràmica, pintura, comunicació, emocions…). “Tot Canyelles s’hi ha bolcat, les entitats, associacions, balls populars… Tothom vol ser present en un dels actes més estimats d’aquest any per a nosaltres” destaca l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

Autisme amb Futur aprofita ja que és any electoral per demanar una sèrie de propostes als partits polítics “necessitem una educació inclusiva, ja que tot i que cada vegada es dóna més suport, considerem que encara no estem arribant als objectius que necessitem; una formació i ocupació professional que garanteixi que les persones amb TEA puguin tenir una inclusió al món laboral i, finalment, un envelliment actiu dins les possibilitats del col·lectiu” enumera Masdeu.

Pel que fa als projectes de l’associació de cara a un futur pròxim estan posant en marxa el Servei d’Assessorament de les famílies, que serà un servei el qual en el moment en què hi hagi sospita d’un diagnòstic de l’espectre autista, des d’Autisme amb Futur faran un acompanyament personalitzat a la família.

L’Associació Autisme amb Futur es va fundar a Sant Pere de Ribes amb 10 famílies amb algun fill amb TEA i actualment, formada per 62 famílies, ja tenen presència a nivell comarcal tant al Garraf com al Penedès.


Programa d’actuacions

1. Escola de Música “Escola en Clau Musical”
2. Balls populars de Canyelles
3. Hip hop i Zumba pel Gimnàs Municipal de Canyelles.
4. Parlament i Lectura del Manifest per l’actriu Esther Soto
5. Associació Cultural Alma Calí
6. Exhibició de patinatge
7. Actuació Luci Vila i Mariona Franco
8. Actuació Nois i Noies Autisme amb Futur

Programa d’activitats

Taller Desperta la Primavera per Mancomunitat Penedès
Taller COMUNICA’T, jocs de llenguatge i comunicació per Epsi Garraf
Taller Toquem les emocions per Centre Fem camí
Taller de Cambridge School
Taller Integració Sensorial de Centre Apren+
Taller Coneixent al Fox i a la Lana per Aican Garraf
Talller Ceràmica Marc Navarro
Taller manualitats per les Dones de Canyelles
Talller de Pintures Amaré
Pintacares Pilar Marcelino
Taller de Meditem Garraf
Photocall amb la patrulla Canina de DreamWorlds Kids
Futbolí humà

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!