Migració, refugi i convivència

El Consell Comarcal del Garraf edita una guia pedagògica sobre migració i drets humans

Aquesta proposta pedagògica es planteja com un viatge per les migracions, les relacions Nord-Sud i les barreres que les polítiques europees interposen, mostrant la vulneració de drets en cada fase

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-04-2019 12:47 Lectures 3770
Portada “ Migració, Refugi i Convivència: una qüestió de drets humans”. EIX

Portada “ Migració, Refugi i Convivència: una qüestió de drets humans”. EIX

El Consell Comarcal del Garraf ha editat la guia "Migració, refugi i convivència: una qüestió de drets humans", elaborada per la Fundació Solidaritat UB, en col·laboració amb l’entitat Conversa - Laboratorio de pedagogías críticas.

Aquesta proposta pedagògica es planteja com un viatge per les migracions, les relacions Nord-Sud i les barreres que les polítiques europees interposen, mostrant la vulneració de drets en cada fase. Es tracta d'un recorregut pels espais de confluència en què emergeix la desigualtat mundial, que van de les fronteres fins als nostres municipis.

La guia, que es distribuirà entre els centres educatius de la comarca, s'organitza en tres bloc temàtics: la sortida, l'arribada i la convivència, i inclou propostes d’activitats que es recomana desenvolupar seqüencialment, però que també poden realitzar-se de forma independent.

Per tal que l’alumnat vagi desenvolupant una visió complexa de la problemàtica, en cada activitat es genera algun producte visual –un mapamundi o un còmic- que roman exposat a classe per establir relacions entre els continguts treballats. A l’activitat final es planteja traslladar l’aprenentatge a un projecte real amb incidència al propi entorn.

L’elaboració d’aquesta guia forma part de les accions de sensibilització i formació sobre migracions i refugi, desenvolupades pel Programa Garraf per la Pau del Consell Comarcal del Garraf, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Des d’aquest Programa també es posa a disposició dels centres educatius el préstec de l'exposició "Refugiats, per què?" de FundiPau, el curs de teatre social i cultura de pau i la presentació de les accions teatrals creades per joves, amb debat postfunció. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No