Junta local de seguretat

Baixa el nombre de robatoris a Santa Margarida i els Monjos, però augmenten les estafes

Del capítol dels robatoris la disminució ha estat del 31,3% dels robatoris amb força, que han passat dels 32 del període anterior als 22 de l’actual, i una variació del 44,4% dels robatoris amb violència i/o intimidació

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 15-04-2019 12:04 Lectures 1289
Imatge de la Junta Local de Seguretat de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Imatge de la Junta Local de Seguretat de Santa Margarida i els Monjos. EIX

La tendència a l’alça de la percepció de seguretat a Santa Margarida i els Monjos s’evidencia, un cop més, amb les dades del darrer any aportades pels diversos cossos de seguretat que tenen competències al municipi. La xifra més destacada és la disminució del nombre de robatoris, tant amb força com amb violència i/o intimidació. En general, tot i que el nombre global d’infraccions ha augmentat, també s’ha incrementat el nombre de detencions.

La Junta de Seguretat Local va donar a conèixer uns resultats optimistes tant pel que fa a la Policia Local, que des del febrer del 2018 fins a març del 2019, va instruir un total de 435 fets, com als Mossos d’Esquadra, que en van instruir 319 durant el mateix període. Aquests delictes inclouen infraccions contra la seguretat viària, d’ordre públic, contra les persones, el patrimoni o la salut pública.

Del capítol dels robatoris la disminució ha estat del 31,3% dels robatoris amb força, que han passat dels 32 del període anterior als 22 de l’actual, i una variació del 44,4% dels robatoris amb violència i/o intimidació, passant dels 9 als 5 dels darrers mesos.

Una altra de les dades rellevants en la memòria dels cossos policials és l’augment el darrer any de les estafes, especialment les relacionades amb internet.

De la reunió de la Junta de Seguretat Local se’n desprèn la bona sintonia entre els dos cossos policials, que periòdicament també ofereixen xerrades d’educació viària tant a alumnes de primària com de secundària del municipi.
La Junta de Seguretat Local, que  reuneix Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i voluntaris de Protecció Civil, es troba un cop l’any per fer balanç de les actuacions en matèria policial i assenta les bases per mantenir la col·laboració entre cossos amb vista al futur.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No