Civisme

Sant Pere de Ribes incorpora sis agents de civisme i mobilitat

Informaran del compliment de les normes i donaran suport a la policia local

Redacció Sant Pere de Ribes 15-05-2019 17:45 Lectures 1234
Sant Pere de Ribes incorpora sis agents de civisme i mobilitat. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes incorpora sis agents de civisme i mobilitat. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha incorporat recentment la figura d’Auxiliar de Civisme i Mobilitat que s'encarrega d'informar del compliment de les normes (ordenances públiques) als veïns i veïnes, i de donar suport a la Policia Local també en temes de mobilitat. Sis són les persones que desenvoluparan aquesta funció i que han estat contractades a través dels Plans d’Ocupació Locals, totes elles veïns i veïnes del municipi.

El cos d’auxiliars van uniformats amb roba de color negre i una armilla i gorra identificadora de color taronja amb la serigrafia oficial de l’Ajuntament i encara que col·laboren amb la Policia Local i són coordinats per aquests, no tenen capacitat coercitiva ni de sanció, si bé vetllaran pel respecte de la normativa i la convivència.

L’aparició d’aquest cos és una resposta per combatre comportaments incívics i als quals es vol fer front a través també de la prevenció, la dissuasió, la informació i l’advertència. Encara que aquesta nova figura i els agents cívics comparteixen algunes funcions, el nou cos d’auxiliars ha rebut una formació específica per donar suport i col·laborar amb la Policia Local en matèria de resolució de conflictes i mobilitat. Així els hi ha fet saber també l’alcaldessa, Abigail Garrido, en una trobada que ha tingut amb les auxiliars de civisme i mobilitat i on els hi ha recordat el servei públic i social que faran. Una acció que pretén solucionar les necessitats de la ciutadania en aquest àmbit; facilitar la convivència i ajudar als usuaris de la via pública en espais que poden ser susceptibles de conflictes com per exemple l’entrada i sortida dels centres escolars.

El cos d’auxiliars serà responsable de funcions molt variades en l’àmbit del civisme i la mobilitat. S’encarregaran de promoure bones conductes de convivència entre les persones usuàries d’espais i serveis públics com parcs i jardins, carrers comercials i transport públic, i també hauran d’amonestar i reprendre les conductes incíviques i comunicar-les a la Policia Local, especialment aquelles recollides en la ordenança general per la convivència i el civisme. Durant la jornada laboral esdevenen així observadors al servei de l’Ajuntament i hauran d’informar de desperfectes a la via pública, ser actius en l’acompanyament a persones dependents que ho requereixen i recollir suggeriments i queixes de la ciutadania a peu de carrer.

Pel que fa la mobilitat, col·laboraran amb la Policia Local en la vigilància de la via pública i de la fluïdesa del trànsit, fent control d’entrades i sortides escolars, actes i fets esportius. Vetllaran pel compliment dels reglaments i ordenances mitjançant la “revisió in situ” del compliment de les condicions d’estacionament en determinades zones, guals, llicències d’ocupació de la via pública, abocaments, mercat ambulant, animals solts, entre d’altres, comunicant les incidències als seus superiors.

El cos d’auxiliars està rebent una bona acollida al carrer per part de la ciutadania segons han explicat els mateixos membres; “ens feliciten per la nostra feina i ens agraeixen la nostra ajuda”, ha explicat una de les noies que forma part de l’equip. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament