Estafa

Detingudes una mare i una filla per estafar un avi al Montmell

Es van guanyar la confiança de la víctima a qui li van robar 16.700 euros del seu compte bancari

ACN El Montmell 17-05-2019 13:13 Lectures 2018

Dues dones, mare i filla, han estat detingudes per estafar un avi i extreure-li fins a 16.700 euros del banc al municipi del Montmell (Baix Penedès). Els Mossos d’Esquadra van detenir-les aquest dimecres com a suposadores autores d'un delicte d'estafa i un altre de furt. Les estafadores tenen 52 anys i 26 anys, de nacionalitat espanyola i són veïnes del municipi. S'havien guanyat la confiança de la víctima, un veí del poble de 84 anys en situació d’especial vulnerabilitat, al qual el mes de novembre de l’any passat van acompanyar a la seva entitat bancària per tal d’obtenir el número secret i poder operar als caixers automàtics amb la seva llibreta. A partir d'aquí, van començar a extreure diners, en diverses transferències.

Segons informen fonts policials, a meitats del mes de desembre de l’any passat, les dones van començar a efectuar transferències periòdiques d’entre 700 i 3.000 euros al compte bancari d’una d’elles, la qual li tenia una habitació llogada a la víctima.

L’home va començar a sospitar quan va trobar a faltar diverses quantitats de diners en efectiu que tenia a casa per anar a comprar.

Va ser el passat 8 d’abril quan la seva entitat li va confirmar que únicament disposava de 100 euros al compte després d’haver-se efectuat un total de vuit transferències per valor de 16.700 euros a una altra entitat.

Per no cridar l’atenció i ocultar la titularitat del compte beneficiari d’aquestes transferències, les dones van fer constar diversos conceptes a les diferents ordres.

L’home, el qual es trobava en una situació d’especial vulnerabilitat, es va veure obligat a sol·licitar un avançament de la pensió per poder cobrir les despeses bàsiques de manutenció.

Arran de la investigació oberta es va poder confirmar que la titular del compte beneficiari d’aquestes transferències és qui les havia gestionat fent ús del número secret de la llibreta de la víctima.

La noia i la seva mare van quedar en llibertat l’endemà de la seva detenció després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerides.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No