Consell Comarcal

Les platges del Garraf reben l’alumnat del Programa educatiu “volem la platja neta!”

Durant els mesos de maig i juny, uns 300 alumnes de Vilanova i la Geltrú, que s’han inscrit mitjançant l’Agenda 21 escolar, adquiriran coneixements sobre els valors mediambientals del litoral

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-05-2019 21:37 Lectures 2018
Les platges del Garraf reben  l’alumnat del Programa educatiu “volem la platja neta!”. CC Garraf

Les platges del Garraf reben l’alumnat del Programa educatiu “volem la platja neta!”. CC Garraf

El programa d'educació ambiental VOLEM LA PLATJA NETA!, va ser creat per l’antic Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf i actualment l’ha assumit i s’impulsa des del Servei de Medi Natural i Litoral de l’Àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge del Consell Comarcal del Garraf.

Aquestes activitats s’ofereixen a les escoles i instituts de la comarca del Garraf, i es realitzen durant el mes de maig i novembre, en el marc de les campanyes “Let’s Clean Up Europe”, “European Maritime Day” i la “Setmana de Prevenció de Residus”.

Durant els mesos de maig i juny, uns 300 alumnes de Vilanova i la Geltrú, que s’han inscrit mitjançant l’Agenda 21 escolar, adquiriran coneixements sobre els valors mediambientals del litoral del Garraf i faran una neteja d’una platja, observant i estudiant cada tipus de residus, la biodiversitat que es pot trobar i fent una reflexió conjunta.

En aquesta edició s’han inscrit: l’escola l’Arjau, l’escola Volerany, el col·legi Sant Bonaventura, l’Unitat d’Escolarització Compartida de l’IE Balmes i el programa de formació i inserció de l’IMET. 

Per tal que la participació sigui d’àmbit comarcal, les pròximes edicions s’han ofert a la resta municipis del Garraf, conjuntament amb el programa “Volem la Muntanya Neta!” que estudia la fauna, flora i els impactes dels residus en els boscos i muntanyes.

Els objectius d’aquest programa són:
• Sensibilitzar del dret de gaudir de la natura, respectant-la i conservant-la
• Conèixer els projectes de conservació, investigació i recerca del territori
• Descobrir els espais naturals protegits del Garraf
• Intercanviar inquietuds respecte als espais naturals
• Conscienciar de l’impacte dels residus en la biodiversitat i els ecosistemes

La metodologia que se segueix s’ha anat millorant durant els últims dos anys i es pretén que aquest programa sigui viu i adaptable a les característiques i necessitats de l'espai natural on es realitza.

L’esperit de la participació en el programa Volem la Platja Neta! és que els nens i nenes siguin protagonistes, portaveus dels objectius de l’activitat, defensores i defensors de la natura.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans