Polítiques de Gènere

El Vendrell organitza un curs d’autodefensa per a dones

A les sessions es plantejaran diverses dinàmiques preparades conjuntament entre el professorat del curs, de l’empresa EBREAL3, i la Policia Municipal

Redacció El Vendrell 20-05-2019 17:12 Lectures 1238
El Vendrell organitza un curs d’autodefensa per a dones. EIX

El Vendrell organitza un curs d’autodefensa per a dones. EIX

L'Ajuntament del Vendrell, a través de la regidoria de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, organitza un curs d’autodefensa per a dones, que sorgeix després d’haver dut a terme amb molt d’èxit dos tallers pilot sobre aquest tema al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquests van tenir un gran demanda, omplint-se les 20 places que oferien cadascun d’ells, i fins i tot van quedar una quarantena de dones en llista d’espera.  Finalment, s’ha decidit, doncs, organitzar un curs de 6 sessions, que s’impartirà els dies  3, 7, 10, 14, 17 i 21 de juny, de 19 h a 21 h, al Centre cívic L'Estació. Les inscripcions es poden fer des d’avui mateix i fins el 30 de maig al Centre cívic L'Estació. El curs té un preu de 45 €.

El regidor de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, Rafel Gosalvez, ha explicat que el curs ve a cobrir una demanda que hi ha al municipi, i que va sorgir fa més d’un any després dels dos intents d’agressió a dones que van tenir lloc a la via verda.  En aquest sentit, el regidor ha recordat que, a banda de la tasca policial de vigilància que es fa per tot el municipi, també està operativa l’APP El Vendrell evALERTA, que té per objectiu donar tranquil·litat al ciutadà a partir de l’opció del “botó del pànic”, el qual permet alertar el cos policial sobre una situació greu d’inseguretat que s’estigui patint en primera persona.

En concret, el curs d’autodefensa es centrarà en unes sessions en què es plantejaran diverses dinàmiques preparades conjuntament entre el professorat del curs, de l’empresa EBREAL3, i la Policia Municipal. A més, i ja que en aquestes dinàmiques s’intentarà recrear situacions d’agressions i per tant, és possible que hi puguin sorgir sensacions i emocions estressants per a les participants, es comptarà amb la supervisió i l’assessorament d’una psicòloga.

El curs està plantejat per a dones majors de 14 anys. Les menors d'edat hauran d'anar acompanyades d'una persona adulta. Les places són limitades.

Cal recordar que al Casal Jove també s’imparteix un curs de defensa personal per a noies joves, en aquest cas de forma continuada un cop per setmana.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No