Curs 2019/20

L'Institut Montgròs, guanyador del Concurs Escolar del Grup Social ONCE

A Catalunya, hi han participat 13.301 escolars i 254 professionals de l’educació de 193 centres educatius

'Per mi i per tots els meus companys, idees per un pati inclusiu' es tracta d'un programa de sensibilització educativa

Redacció Sant Pere de Ribes 23-05-2019 16:36 Lectures 3039
L'Institut Montgròs, guanyador del Concurs Escolar del Grup Social ONCE . ONCE

L'Institut Montgròs, guanyador del Concurs Escolar del Grup Social ONCE . ONCE

Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona han lliurat aquest de matí els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, juntament amb Imma Reguant, subdirectora general d’Educació Inclusiva de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta 35ena edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE els guanyadors provincials de Barcelona també han estat escollits pel jurat com a guanyadors autonòmics de Catalunya. Han estat l’Escola Ramón y Cajal (Terrassa) de la categoria A, 3r i 4t de Primària; l’Escola Enxaneta (Viladecans) de la categoria B, 5è i 6è de Primària I l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes), de la categoria C, ESO i FP Bàsica.

A Catalunya han participat al Concurs Escolar del Grup Social 13.301 alumnes  de 193 centres educatius, sota la coordinació de 254 professionals de l’educació. A tot l’Estat han participat en aquesta edició 144.296 alumnes de 1.977 centres educatius, sota la coordinació de 2.516 professionals de l’educació.

Per mi i per tots els meus companys, idees per un pati inclusiu es tracta d'un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que l'aula treballi de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari.

L'hora de l'esbarjo acostuma a durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE han participat els escolars dels centres educatius estatals públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d'una audiodescripció.

Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.
Cada grup ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Educació Primària); B (5è i 6è d'Educació Primària); C (Educació Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Educació Especial).

El jurat de Barcelona ha estat format per Rebeca García, cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de la DT ONCE Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta 2a. del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica de COCARMI; Lourdes Caseny, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Àngels Castro, periodista del Departament de Comunicació del Parlament de Catalunya; Teresa Altagracia Sabariego, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE Barcelona i Dolors Moreiras, Mestra del CREDV/CRE ONCE BARCELONA, adscrita al Departament d’Ensenyament.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No