De l'1 al 10 de juny

La Gay Pride a Sitges celebra el desè aniversari a partir d'aquest cap de setmana

La desfilada pel passeig de la Ribera serà l'acte central d'aquest esdeveniment que aplegarà 40.000 visitants

Durant cinc nits actuaran vint artistes i es programaran més de vint espectacles gratuïts

Redacció Sitges 29-05-2019 14:09 Lectures 1519
La Gay Pride a Sitges celebra el desè aniversari a partir d'aquest cap de setmana. Ajuntament de Sitges

La Gay Pride a Sitges celebra el desè aniversari a partir d'aquest cap de setmana. Ajuntament de Sitges

Sitges celebrarà el desè aniversari de la Gay Pride de l'1 al 10 de juny per lluitar per la igualtat i reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI, una celebració commemorativa amb una gran tradició internacional. La Gay Pride de Sitges és l’única ‘Pride a la Platja’ d’Europa. Enguany s’ha preparat un ampli programa d'activitats, entre les quals destaca com a plat fort, la desfilada de l'orgull gai que recorrerà el passeig de la Ribera el diumenge 9 de juny a partir de les cinc de la tarda amb la participació de vint carrosses i més de dos mil participants. També hi haurà una zona dedicada als nens amb maquilladors, pallassos i marionetes.

La Gay Pride preveu que durant aquests dies arribin a Sitges 40.000 persones de diferents països d’arreu del món com França, Alemanya, Regne Unit i els Estats Units, per gaudir de les múltiples propostes que ofereix l'esdeveniment i que generarà un impacte econòmic de 4,5 milions d’euros a la vila, segons l’estudi d’Impacte Econòmic del turisme a Sitges durant la Gay Pride l’any 2017. El Gremi d’Hostaleria de Sitges preveu que l'ocupació hotelera, sobretot, el cap de setmana del 7, 8 i 9 de juny al centre de la vila pugin penjar el cartell de complet i que els hotels dels voltants registrin una mitjana del 85%. Aquest esdeveniment coincideix també amb reunions i convencions habituals a Sitges en el marc del turisme de congressos. La celebració de l’orgull gai s’escampa per tota la vila a comerços, restaurants i altres establiments.

AFGAL, l’Associació de Gais i Lesbianes de Sitges, organitza la Gay Pride amb la col·laboració de la regidoria de Promoció Econòmica, Turisme i Platges de l’Ajuntament de Sitges, el suport de Gay Sitges Link i altres entitats locals com Sitges Voluntaris Socials-acció en blau. El punt neuràlgic de la celebració serà novament el Passeig de la Ribera en el qual se situarà l'escenari - el Pride Village- on es podran escoltar i gaudir d'actuacions i espectacles gratuïts. Durant cinc nits se celebraran més de 20 vint espectacles gratuïts i vint artistes oferiran concerts. Enguany els homenatges d’àmbit internacional, en format de tribut, tindran com a protagonistes estrelles de la música com les cantants Cher, Tina Turner i Dolly Parton. Com a part de la cerimònia de cloenda del Pride 2019 tindrà lloc també un homenatge especial a ABBA. Entre les actuacions destaca també el tribut al duet  francès Daft Punk. També pujarà dalt de l’escenari La Terremoto de Alcorcón, nom artístic de l’actriu Pepa Charro,que dóna vida a aquest personatge que va crear l’any 1999 tot i que la seva popularitat li va arribar després de publicar 'Con Loli', una imitació còmica de la cançó 'Hang up' de la cantant Madonna. La programació també inclourà exposicions, conferències i networking juntament amb les festes diürnes i nocturnes.

Gay Pride sostenible

Seguint les recomanacions de la Certificació Biosphere, enguany la Sitges Gay Pride tindrà al Village de concerts vasos reciclables que ha produït l’AFGAL. L’objectiu és no generar residus, fer estalvi en plàstic i promoure una cultura responsable i sostenible. Per aconseguir aquests gots a les barres es demanarà un dipòsit que es retornarà en el moment que es tornin els vasos. 


Gay Pride solidària

Els assistents a la Gay Pride podran fer donacions a les botigues i als bars participants en aquest esdeveniment per recaptar fons per destinar-los a la Creu Roja, Gay Sitges Link i ILGA World (World Wide LGTBI Association).  També es pot participar i fer donatius a la cinquena Festa Blanca amb Cor que tindrà lloc el 7 de juny amb l’objectiu de donar suport a organitzacions socials i causes solidàries i convida a vestir-se de blanc. En l’última edició van recaptar prop de 4.000 euros. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Gay Pride.


Cultural Sitges Pride 2019
 
La Gay Pride es complementa en paral·lel Cultural Sitges Pride 2019, una programació cultural i social organitzada per l'associació Gay Sitges Link amb el suport d’entitats locals. En aquest marc, es programen fins al 6 de juliol un ampli ventall d’activitats per defensar els drets del col·lectiu LGTBI. Exposicions d'art, tallers, visites guiades als museus, cinema, conferències i documentals, entre altres activitats.
 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré