Seguretat viària

Les policies de trànsit controlaran aquesta setmana la seguretat del transport escolar i de viatgers

Els agents vigilaran les condicions administratives, del servei i dels vehicles

ACN Barcelona 03-06-2019 13:21 Lectures 1538
Imatge d'arxiu d'un control de la policia local de Vilanova. Policia local de Vilanova

Imatge d'arxiu d'un control de la policia local de Vilanova. Policia local de Vilanova

Les policies de trànsit controlaran aquesta setmana la seguretat del transport escolar i de viatgers. En aquesta nova campanya, la vuitena de l'any, els agents vigilaran les condicions administratives, del servei i dels vehicles en una època de colònies escolars. Cordar-se el cinturó en els autobusos i els autocars encara és una assignatura pendent. Amb l'ús d'aquesta mesura es redueix un 75% el risc de morir en cas d'accident. Utilitzar el cinturó és obligatori tant en vies urbanes com interurbanes, tant el conductor com també els passatgers. El Servei Català de Trànsit insta els pares i mestres a vetllar per les condicions de seguretat dels vehicles de transport escolar.

Entre altres aspectes, els agents controlaran si els vehicles disposen d’una autorització administrativa específica per realitzar el servei; l'ús del cinturó de seguretat o de sistemes de retenció infantil; el compliment de les parades o itineraris fixats; que l’antiguitat dels vehicles no superi la màxima permesa; que tinguin les assegurances preceptives, així com una fitxa tècnica amb segell de transport escolar i el rètol indicatiu.

Els Mossos van immobilitzar i denunciar un autocar que transportava 28 alumnes d'Igualada a Tolosa pel mal estat de dos neumàtics. Un dels professors a donar l'avís.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No