Mossos

Investiguen l'agressió denunciada pel calafellenc Xavier Martínez com un robatori violent i no com un atac homòfob

Els investigadors argumenten que els atacants es van endur una bossa i en cap moment van insultar la parella

L'Observatori Contra l'Homofòbia valida la versió de les víctimes

ACN Calafell 06-06-2019 12:07 Lectures 2140

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió que una parella d'homosexuals va denunciar el cap de setmana al Parc Joan Miró de Barcelona com un robatori violent, no com un atac homòfob, segons ha publicat el diari 'Ara' i han confirmat fonts policials. Els investigadors argumenten que els atacants, un grup de nois encaputxats, es van endur una bossa dels joves i en cap moment van insultar-los o van fer referència a la seva condició sexual. Al seu parer, els assaltants tenien la cara intenció d'emportar-se les seves pertinences. Després van abandonar la bossa i faltaven efectes personals. Fruit de l'agressió, els dos joves presenten lesions. La investigació segueix oberta. En canvi, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) valida la versió dels nois d'un mòbil homòfob.

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha explicat a l'ACN que la conclusió que treuen de l'acompanyament que han fet a les víctimes és que els van atacar per la seva condició sexual. "Ells ho van viure com un atac homòfob", ha apuntat Rodríguez, que ha remarcat que les explicacions dels nois són "molt consistents".

Ha destacat que els atacants es van emportar una bossa que li va caure a una de les víctimes, però no es van endur els mòbils. A més, els van atacar en un parc que ja ha estat escenari d'episodis similars, perquè és una zona d'oci LGTBI, i el grup es va apropar justament quan la parella es feia un petó, agafada de les mans i asseguda en un banc. "És un patró que es repeteix", ha conclòs.

En tot cas, ha remarcat que malgrat la investigació dels Mossos d'Esquadra, el que val és la declaració davant del jutge. L'OCH vol reunir-se la propera setmana amb la Sindicatura de Greuges.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No